SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGAtentie, soferi! Cad reduceri de pret la pompa

Stiri din Sibiu: Economic Adauga un comentariu »

Petrom a anuntat ieri ca pretul carburantilor scade cu 4 bani pe litru, dupa sistarea colectarii taxei pentru Fondul Special de Produse Petroliere.

Nicio legatura asadar cu asa-zisele proteste organizate cu mare pompa si pungi de maruntis, asa cum doar naivii s-au si repezit sa creada. Motivele acestei reduceri - care precis face incalzirea urmatoarei scumpiri - dar asta-i alta poveste - par sa fie legate strict de taxa pentru Fondul Special de Produse Petroliere, dupa cum explica reprezentantii companiei:

"Datorita reducerii componentei de taxare cu 0,01 USD, ca urmare a sistarii colectarii taxei reprezentand Fondul Special de Produse Petroliere, pretul carburantilor in benzinariile OMV si Petrom se va reduce cu 4 bani/litru (inclusiv TVA aplicat taxei de 1cent/litru), incepand cu data de 25.01.2011", se arata intr-un comunicat al companiei, citat de Mediafax.

Celor care continua sa creada ca de vina pentru scumpirea carburantilor sunt doar Nastase si camarila, fiindca "au vandut tara", iar o data cu ea si benzinariile la straini, Petrom le reaminteste ca taxele percepute de statul roman reprezinta, in prezent, aproximativ jumatate din pretul carburantilor. Reprezentantii companiei spun ca pretul mediu aplicat de catre operatorii de profil din Romania este printre cele mai mici din Uniunea Europeana.

"Evolutia preturilor Petrom se bazeaza pe cotatiile internationale la carburanti si pe concurenta pe piata, fiind in plus influentate de politica fiscala si de cursul de schimb", se precizeaza in comunicatul companiei care uita sa ne spuna si de ce, atunci cand cotatiile internationale o iau la vale, nu acelasi lucru se intimpla si in Romania, la pompa. Altfel spus, de ce, atunci cand pretul barilului scade, nu scade si tariful carburantilor comecializati in Romania, dar probabil ca s-a terminat hartia de fax si n-a mai fost loc pe pagina cu explicatiile petrolistilor.

Ca sa nu ramaie de caruta, si Rompetrol s-a grabit sa anunte reduceri de tarife, "intrucat taxa aferenta Fondului Special pentru Produse Petroliere a fost eliminata", spun reprezentantii companiei. in cazul Rompetrol, reducerea e ceva mai blanda, de doar 3 bani pe litru.

La sfarsitul saptamanii trecute, Ministerul Economiei a transmis, rafinariei Petromidia, o informare in care arata ca datoria fostei Companii Romane de Petrol a fost stinsa si ca platile catre Fondul Special pentru Produse Petroliere vor fi oprite, iar taxa nu mai trebuie sa se regaseasca, din acea zi, in pretul carburantilor. Era vineri, 21 ianuarie 2011.

Pana in prezent, nici Guvernul, nici Ministerul Finantelor si nici cel al Economiei nu au anuntat aprobarea vreunui act referitor la eliminarea taxei, dar timp e berechet.
de Rares Bitu


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 26 ianuarie 2011


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 13 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter