SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGAtentie, soferi! Mai bine trageti pe dreapta!

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Apare din nou taxa auto, asigurarile devin mai scumpe, benzina se scumpeste, iar impozitele se maresc si ele. Şoferia devine un adevarat lux din 2013, un an care aduce multiple scumpiri pentru cei care au autoturism. Potrivit capital.ro, din anul care vine este extrem de scump sa conduci propria masina in Romania, iar schimbarile care se prefigureaza pentru anul 2013 nu sunt deloc imbucuratoare. Din 2013, proprietarii de autoturisme vor trebui sa scoata tot mai multi bani din buzunar daca vor sa se bucure de confortul masinii personale.

Trecand in revista patru schimbari pentru anul 2013, ne dam seama ca anul care vine va fi unul care-i va pune la grea incercare pe posesorii de autoturisme. Unele dintre ele nu au devenit inca realitate, dar au toate sansele. Pentru altele insa, e doar o chestiune de timp pana vor intra in vigoare.

Apare din nou taxa auto

Raspunzand unei intrebari privind momentul cand va intra in vigoare taxa auto, premierul Victor Ponta a afirmat ca "taxa noua va intra in vigoare cand va fi gata ", explicand ca deocamdata un grup de lucru format din producatori si importatori din industria auto lucreaza in vederea gasirii unei noi formule de taxe, o taxa de protectie a mediului.

Asigurari mai mari, asigurari mai scumpe

Cei mai importanti asiguratori auto au majorat preturile RCA cu pana la 28% in ultimele sase luni. Schimbarile de legislatie anuntate pentru 2013 vor aduce insa scumpiri cu mult mai mari.

Prima anuala pentru politele RCA a crescut de la inceputul acestui an la toate societatile de asigurare din topul vanzatorilor de asigurari auto. Exceptie face o singura companie, care avea insa preturi cu mult peste media pietei. Potrivit unui calcul Capital, fata de martie anul acesta, cresterile de preturi se situeaza intre 8% si 28% iar cea mai ieftina polita este, in acest moment, cu peste 110 lei mai scumpa decat era in martie 2012.

Prima explicatie pentru viitoarele scumpiri tine de "personalizarea" RCA. in prezent, calitatea serviciilor este prea putin importanta din moment ce nu cel care incheie asigurarea, ci eventualul pagubit, va beneficia de ele. Dupa ce va fi implementat sistemul de decontare directa pentru RCA, cel mai probabil de la anul, cumparatorul politei va fi si beneficiar, asa ca se va gandi de doua ori inainte sa cumpere o asigurare care costa la jumatate fata de media pietei, dar care nu aduce certitudinea repararii rapide a daunelor. De altfel, reprezentantii asiguratorilor spun ca o scumpire cu pana la 50%, la anumite companii, este inevitabila.

Impozitele pe masini, marite

La inceputul lunii octombrie, Ministerul de Finante a publicat pe site-ul sau un proiect de modificare a impozitelor pentru cladiri si masini, care prevede majorari pentru impozitele cerute posesorilor de autoturisme. in scurt timp, MFP a scos proiectul de pe site, insa acest lucru nu inseamna ca nu se vor mai majora impozitele. Premierul a explicat ca primarii vor decide daca impozitele, taxele si amenzile locale vor fi majorate anul viitor cu 16%, raportat la inflatia din perioada 2010-2012.

Conform Codului Fiscal, impozitele si taxele locale sunt indexate o data la trei ani, tinand cont de evolutia ratei inflatiei de la ultima modificare. Ultima actualizare a taxelor si impozitelor locale a fost aplicata incepand cu anul 2010.

Se scumpeste benzina

Cel mai sigur lucru pentru soferi, dar si cel mai usturator, este ca de la 1 ianuarie va creste masiv pretul carburantilor din cel putin un motiv: accizele. Accizele pentru tigari, combustibili, alcool si altele se vor plati anul viitor la un curs euro de 4,5223 lei, cu 5,2% (22,22 bani) mai mare decat in anul precedent. in 2012, accizele percepute de stat pentru produsele petroliere au fost calculate la un curs de 4,3001 lei/euro.
de Laura Buciu


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 04 decembrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 16 ianuarie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter