SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Atractie turistica in Sibiu: doctorii stomatologi

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Sute de sibieni, plecati la munca in strainatate, revin vara in tara, nu doar pentru a petrece doua saptamani alaturi de cei dragi, dar si pentru o vizita obligatorie la dentist. Deoarece in tara este mai ieftin, iar stomatologii rezolva o lucrare de cateva saptamani in doar cateva zile, sibienii plecati de ani buni in Spania, Italia sau Germania, prefera serviciile romanesti. Unii vin pentru o extractie sau o plomba, in timp ce altii isi fac lucrari de mii de euro.

`Nu pot sa spun ca am foarte multi clienti romani care se intorc din strainatate sa-si repare dintii, dar am avut totusi cativa. Singurul motiv pentru care vin sa-si faca dantura in tara, este faptul ca aici este mult mai ieftin. In nici un caz nu vin pentru ca au mai multa incredere in dentistii romani sau pentru ca cineva le recomana un cabinet. Pretul scazut ii determina sa apleze la serviciile noastre, caci aici isi rezolva toata gura cu 1.500 de euro, iar acolo isi rezolva un dinte cu banii astia` spune dr. Roxana Sorten.

Turismul dentar incepe sa creasca in Sibiu, ca si in restul tarii, datorita costului scazut al interventiilor. Cabinetele ofera si tratamente mai scumpe, care se intind pe o durata de timp mai lunga. Dar in acelasi timp, multi dintre pacienti prefera sa-si trateze chiar si problemele minore ale danturii, cum ar fi detartrajul sau albirea dintilor, doar cand se intorc in tara, tocmai pentru ca ii costa mai putin. Preturile lucrarilor mai mici nu depasesc cateva sute de lei, spre deosebire de cel al tratamentelor care includ implanturi, pentru care se platesc sute sau chiar mii de euro.

Un dinte in Romania 50 de lei, in Spania 300 de euro

Preturile practicate de stomatologii din tari ca Spania, Italia, Germania, Anglia sau Franta sunt de cinci ori mai mari decat cele practicate de stomatologii sibieni. `Si eu si sotul meu avem asigurare medicala in Spania, unde locuim si muncim de opt ani. Dar daca ma duc acolo la dentist si imi scoate o masea platesc 300 de euro. Aici, acasa platesc acelasi serviciu cu 50 de lei, asa ca prefer sa vin in tara cand am probleme cu dintii` povesteste pacienta V. Munteanu.
Diferentele uriase de pret continua. O plomba intr-un cabinet din Sibiu costa de la 40 pana la 60 de lei, pe cand in Italia sau Spania, pacientul este nevoit sa achite aproximativ 50 de euro pentru acelasi serviciu.
Nici protezele nu sunt mai ieftine. Daca in tara o proteza nu costa mai mult de 700 de lei, in strainatate pretul ajunge la peste 500 de euro. La fel si in cazul dintilor de portelan. Un dinte la noi costa pana in 100 de euro, iar in Spania aproximativ 350 de euro.

Rapizi si eficienti

Cel mai mare atuu al stomatologilor sibieni il reprezinta timpul relativ scurt in care pot finaliza o lucrare. In strainatate timpul necesar realizarii unei lucrari este de la cateva saptamani, la patru-cinci luni. Acasa, medicii sunt dispusi sa lucreze peste program si finalizeaza lucrari complexe si in 2-3 saptamani. In plus doctorii sunt multumiti pentru ca cei mai multi clienti nu se zgarcesc, ci comanda lucrari de cea mai buna calitate.
`Majoritatea cer material de calitate si vor ce este mai bun. O parte dintre ei vin sa-si rezolve tot, iar o parte vin pentru intretinere, detartraj sau un simplu consult. Cei mai multi au peste 25 de ani, deci sunt in general destul de tineri, asa ca pun accent pe aspectul dintilor` mai spune dr. Roxana Sortan.
Strainii – o raritate in cabinetele sibiene
In perioadele cele mai aglomerate pentru dentisti- lunile de vara, saptamanile care preced sarbatorile mari, Pastele si Craciunul, dar si saptamanile dinaintea Festivalului International de Teatru, la usa stomatologilor mai bate uneori si cate un strain.
`Clienti straini avem foarte putini, cel mai des vin la inceputul verii, cand este Festivalul International de Teatru, pentru detartraj in special. Este adevarat ca la straini se observa si o alta conceptie in privinta sanatatii dintilor. De exemplu, am avut un client suedez si i-am spus ca-i recomand sa renunte la fumat, daca vrea sa-si pastreze dintii albi si sanatosi, iar la urmatorul consult a venit cu plasture Nicorette pe brat` povesteste Roxana Sortan.
de Dorina Nitu


Masini de cusut



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate marti, 09 august 2011






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 29 martie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter