SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Au facut-o din nou: ULBS medaliata cu aur la Salonul de Inventica de la Geneva

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Universitatea `Lucian Blaga` a impresionat la Geneva cu un nou tip de motor, construit la Sibiu si testat pe raul Olt. 

Inventia prezentata in acest an spre jurizare este denumita "Motor hidraulic cu ax vertical si pale rabatabile ancorat pe firul apelor curgatoare neamenajate", avandu-i ca inventatori pe Prof. univ. dr. ing. Constantin OPREAN, Prof. univ. dr. ing. dr. ec. Mihail Titu, Conf. univ. dr. ing. Cornel Rentea si dr. ing. Ioan Marginean. Un aport deosebit l-a avut de asemenea tanarul inginer Alexandru Moldovan, unul dintre absolventii de exceptie ai universitatii sibiene.

Dispozitivul a fost inclus in clasa V, Protectia mediului – Energie, in concurenta cu alte 80 de inventii prezentate de inventatori din Iran, Kuveit, China, Hong Kong, Germania, Franta, Ungaria, Polonia, Spania, Croatia, Coreea, Rusia, Ciad, Algeria, Elvetia, Arabia Saudita si Siria.

Aplicarea acestei inventii in practica, implementarea industriala a acesteia implica costuri reduse si genereaza beneficii importante.

In sustinerea performantelor inventiei a fost realizat si un film, care a prezentat vizitatorilor si Juriului International modul de functionare si transpunerea in mediul natural a dispozitivului. Prototipul a fost realizat practic cu sprijinul SC Adriatica SRL Sibiu, iar probele tehnice au fost efectuate pe raul Olt in prezenta unei echipe formate din profesori sibieni si studenti ai Facultatii de Inginerie de la Specializarile Tehnologia Constructiilor de Masini si Ingineria Transporturilor.

Universitatea "Lucian Blaga` din Sibiu a fost reprezentata la Salon in cadrul delegatiei de inventatori care au reprezentat Romania, sub egida Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica - Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, de Prof. univ. dr. DHC ing. Constantin Oprean Rectorul Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu si de Prof. univ. dr. ing dr. ec. Mihail Titu directorul Departamentului Protectia Proprietatii Intelectuale de la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu.

In urma deliberarilor, Universitatea "Lucian Blaga" a primit urmatoarele recunoasteri: Diploma de excelenta si Medalia de AUR cu felicitarile Juriului International la Clasa V Protectia Mediului - Energie, precum si un Premiul Special denumit "FIRI Award for the Best Invention" oferit de Juriul International si de delegatia IRAN-ului.

In semn de recunoastere a meritelor si performantelor Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu in cadrul evenimentelor mondiale de inventica din ultimii 5 ani, Comisia Internationala si Comitetul de organizare al Salonului Mondial de Inventica de la Geneva au decis admiterea universitatii sibiene in randul organizatiilor care acorda premii speciale participantilor, iar incepand cu aceasta editie - Geneva 2011, intre premiile speciale a fost inclus Premiul "LAUS INGENII CAUSA" acordat de Universitatea " Lucian Blaga` din Sibiu. Premiul a fost decernat de Rectorul Universitatii " Lucian Blaga` din Sibiu, Prof. univ. dr. DHC ing. Constantin OPREAN, unei echipe de inventatori din CHINA si anume ANG Haisong, DUAN Wenbo & YANG Siqiang pentru inventia "Biomimetic Micro Air Vehicles".

Cerere de brevet de inventie:
https://pub.osim.ro/publication-server/pdf-documentsPN=RO125985%20RO%20125985&iDocId=296&iepatch=.pdf


Masini de cusut



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate joi, 14 aprilie 2011






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 29 martie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter