SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGAu pus mana de la mana si au salvat "Brukenthal"-ul

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Imediat dupa sustinerea conferintei de presa de luni, 1 aprilie, bugetul Muzeului National "Brukenthal" din Sibiu a fost refacut, cu sprijinul Ministerului Culturii, care a adaugat sumei de pe primul semestru 700.000 de lei. "Am pornit demersurile pentru executarea platilor, la nivelul bugetar alocat. (...) De aceea, eu, din acest punct de vedere, trebuie sa multumesc Ministerului Culturii de la cel mai inalt nivel pornind, pentru ca a inteles si a ales sa ne sprijine in demersul nostru si a muncit, poate, mult, sau poate a muncit suplimentar pentru a remodela bugetul si asa mai departe", spune Sabin Adrian Luca, cerandu-si, in acelasi timp, scuze daca a contribuit la formarea unor opinii personale sau la lezarea unor orgolii.

Sibienii, alaturi de "Brukenthal"

De asemenea, Muzeul "Brukenthal" si-a revenit din criza si datorita oamenilor care s-au implicat in solutionarea problemei critice, de la patronii de la paza, pana la vizitatorii care au cumparat produsele "Brukenthal". "Mai trebuie sa multumesc unor oameni deosebiti pe care i-am aflat in jurul meu si al Muzeului. Unii stiuti, altii nestiuti. De exemplu, trebuie sa multumesc patronoului firmei de paza care apara acest muzeu, pentru ca atunci cand a vazut ca nu pot plati, a mers la banca si a facut credit si a platit paza. Este un gest de solidaritate incredibil. Trebuie sa multumesc celor care au intrat in muzeu si mai mult ca niciodata au facut cumparaturi si am reusit sa platim una dintre facturile de gaz, foarte mare, 70.000 de lei, din resurse proprii", marturiseste Luca. Printre produsele pe care oamenii le pot cumpara ca suveniruri sau cadouri pentru cei dragi, se numara cartile, brelocurile, brosurile, cataloagele, ciocolata, colierele, vinul, creioanele, dvd-urile sau farfuriile, linguritele, medaliile, medalioanele, pixurile, pliantele ori vederile marcate "Brukenthal". in plus, si numarul vizitatorilor online a crescut, ajungand la peste 2.000 de utilizatori, precum si mesajele care au incurajat Muzeul sa treaca de aceasta grea perioada. Un gest caritabil a fost si cel facut de un pictor, care si-a vandut propria colectie de lucrari si a donat Muzeului banii primiti.

Problema ramane deschisa

Cu toate ca Ministerul Culturii a rezolvat criza Muzeului National "Brukenthal" din Sibiu, alocand suma necesara platilor, problema ramane deschisa in ceea ce priveste cel de-al doilea semestru. Astfel, expozitiile "Monede si Medalii" si "Tezaur" de la Muzeul De Istorie "Casa Altemberger", expozitiile "Gothic", "Copii in ghips dupa sculpturi celebre" de la subsolul Palatului, precum si expozitiile "Sculptura transilvaneana", Salile de Expozitii Temporare, Cabinetul de Stampe si Cabinetul de Cartografie de la parterul Palatului, dar si Muzeul de Istoria Farmaciei si Muzeul De Arme Si Trofee De Vanatoare raman inchise, putand fi vizitabile doar la cerere. Grupurile de minim zece persoane le pot vedea, facand rezervare cu cel putin 24 de ore inainte. Acestea se vor deschide publicului larg pe 18 mai, de Ziua Internationala a Muzeelor. De altfel, sectiile care nu vor avea profit se vor inchide odata cu venirea iernii. "Ne dam seama ca exista o criza financiara care nu e doar in Romania si trebuie sa sprijinim actiunile finantatorului de a face economie, indiferent de optiunile personale", mai spune directorul "Brukenthal". in ceea ce priveste numarul oamenilor care au vizitat saptamana trecuta Muzeul, saptamana ALTFEL, acesta atinge peste 4.000 pe zi. Gestul oamenilor l-a lasat pe Sabin Adrian Luca fara cuvinte si cu multumiri ce trec granitele recunoasterii.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 09 aprilie 2013


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 04 decembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter