SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGAu venit din Craiova, Timisoara si din strainatate pentru a-l pomeni pe parintele Paraian

Stiri din Sibiu: Social Adauga un comentariu »

La Manastirea Brancoveni de la Sambata de Sus a fost pomenit luni, 2 mai, parintele arhimandrit Teofil Paraian, la sase luni de la trecerea la cele vesnice. 

La slujba oficiata de Preasfintitul Andrei Fagarasanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, impreuna cu Preasfintitul Sofian Brasoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane a Germaniei, Austriei si Luxemburgului au participat peste 1.000 de credinciosi si de fii duhovnicesti ai parintelui Teofil.

`Astazi l-am pomenit pe cel care a fost duhovnicul acestei Sfinte Manastiri si nu numai pentru credinciosii din Mitropolia Ardealului, ci si pentru aceilalti din alte zone ale tarii. L-am pomenit in mod deosebit la sase luni de la trecerea la cele vesnice. Si Il rugam pe Tatal cel Ceresc sa-i aseze sufletul in ceata dreptilor, iar trupul sa se dea firii celei zidite de Dumnezeu`, a declarat pentru Trinitas Tv preasfintitul Parinte Andrei Fagarasanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.

`Cand am venit la Manastire si l-am intalnit prima data pe parintele Teofil mi-a spus ca la noi vine cine vrea, ramane cine poate. Parintele era un om care se incadra in randuiala lui Dumnezeu, ii placea rugaciunea, ii placeau sfintele slujbe, deoarece in cadrul lor el statea cu adevarat de vorba cu Dumnezeu. A fost un optimist, hotarat, razbatator, asa cum spunea dansul si un om care traia intr-o mare masura bucuria credintei`, a spus si Preasfintitul Parinte Sofian Brasoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Germaniei, Austriei si Luxemburgului.

`Credinciosii au fost prezenti in numar foarte mare si noi ii cunoastem pe cei care veneau la parintele Teofil cand era in viata. La aceasta slujba de pomenire au venit credinciosi din Craiova, Timisoara, Alba-Iulia. Asadar, au venit credinciosii care au tinut legatura si au fost aproape de parintele Teofil din toate zonele tarii. Dupa savarsirea Sfintei Liturghii s-a oficiat slujba Parastasului in Biserica, dupa care s-a mers si la mormant. Apoi a urmat o agapa in memoria parintelui la trapeza de la Academie si in trapeza Manastirii`, a mai spus si parintele Ilarion Urs, staretul Manastirii Brancoveni de la Sambata de Sus.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 05 mai 2010


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 24 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter