SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGAudienta la ministru pentru salvarea spitalelor sibiene

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Consiliul Judetean a organizat, in ultima zi a saptamanii trecute, o intalnire cu reprezentantii prefecturii si o parte din parlamentarii sibieni pentru a discuta chestiunea reformei propusa de Ministerul Sanatatii pentru spitalele din judet.

La intalnirea cu presedintele CJ Sibiu, Martin Bottesch, a participat si Cornel Stirbet, deputat PD-L. El sustine ca a intocmit o serie de adrese catre ministrul Sanatatii si secretarul de stat responsabil de reforma. `Se discuta despre eficienta, despre imbunatatirea sistemului sanitar. Am facut lobby si vom mai face, dar aproape fiecare zona a tarii este afectata si duce aceeasi munca de lamurire pe langa minister pentru a reduce numarul de spitale dezafectate sau comasate`, spune Stirbet. El sustine ca va incerca sa lamureasca Executivul central de faptul ca, la Sibiu, alipirea de Spitalul Judetean a spitalelor de psihiatrie si a celui de pneumoftiziologie este o solutie deloc eficienta. `In urma discutiei de la Consiliul Judetean s-a ajuns la concluzia ca o astfel de masura nu ar aduce beneficii. Pe langa faptul ca avem de-a face cu institutii situate in diferite parti ale orasului se mai pune si problema specializarilor extrem de diferite`, a comentat Stirbet.

Din partea Institutiei Prefectului, la intalnirea de la CJ Sibiu a participat si subprefectul Rares Macrea. `Vom lupta pentru interesul judetului si al cetatenilor care au nevoie de servicii medicale de calitate`, a lamurit Macrea pozitia Institutiei Prefectului. Potrivit lui, insa, totul se va reduce in special la calcule, in cazul spitalelor din Municipiul Sibiu propuse pentru comasare. `Se va face o analiza tehnico-economica pe indicatori concreti. Vor fi analizata situatia atat in cazul comasarii, cat si in cazul functionarii independente a unitatilor spitalicesti. Apoi vom inaintea punctul nostru de vedere Ministerului Sanatatii`, a declarat Macrea.

Din partea liberalilor, la intalnire au participat ambii parlamentari alesi in judetul Sibiu, Minerva Boitan si Mircea Cazan. Acesta din urma atrage atentia in special asupra situatiei delicate in care ar fi zona Agnitei fara un spital. "Nu este normal si nici logic sa desfiintezi doua spitale care nu au datorii, dar mai ales spitalul din Agnita care deserveste 27.000 de locuitori, cu o acoperire foarte mare, pana la Sighisoara. Sper ca Ministerul Sanatatii va intelege ca a luat o decizie gresita, care afecteaza zeci de mii de pacienti. Si mai ales sper ca cele doua spitale din judet, cel din Agnita si cel din Cisnadie, nu vor ajunge sa nu mai aiba autorizatie sau sa nu mai aiba contract cu Casa de Asigurari, in asa fel incat sa se incerce cumva fortarea mainii consiliilor locale si a Consiliului Judetean, sa le intretina. Totusi, imi exprim speranta ca acum toti parlamentarii vor uita de politica si ne vom uni, ca sibieni, pentru sibieni, sa salvam spitalele", a declarat presedintele PNL Sibiu.

Fost director al Spitalului Judetean, senatorul Minerva Boitan crede, insa, ca reforma propuse in sistem va duce la disparitia unor spitale. `Pana la urma vor disparea cateva spitale din tara, dar eu cred ca in Sibiu numarul de spitale va ramane acelasi. Cred ca domnul prefect se va opune. Rezolvarea apartine actualui partid aflat la guvernare. Are prefect, director de directie de sanatate si patru parlamentari in Sibiu. Ministrul lucreaza pe cifre nu pe nivel de calitate`, spune Boitan. (Alin Bratu)

Primarul din Agnita, in audienta la ministrul Sanatatii

Cea mai delicata situatie este cea de la Agnita, orasul pentru care, nu demult, a fost propusa si desfiintarea Judecatoriei si a Parchetului. Primarul Radu Curcean a cerut ajutorul tuturor parlamentarilor, a solicitat sprijin din partea ministrul Economiei, Ion Ariton, si a facut demersuri pentru a obtine o audienta la ministrul Sanatatii, Attila Cseke. `Avem o serie intreaga de azile de batrani in zona, avem si centre de zi pentru oamenii in varsta. Aici, la Agnita, este nevoie de spital, nu de altceva. Acum, din mai toate partile primesc semnale ca la Agnita nu poate fi inchis spitalul, dar pana nu vedem negru pe hartie nu ne putem culca pe o ureche`, a declarat Radu Curcean. El a demarat si o actiune de strangere de semnaturi, liste pe care le va atasa memoriilor transmise autoritatilor.

de Traian DELEANU


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 07 februarie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 30 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter