SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING"Aula Orasului", cu mii de studenti

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Cadre didactice, boboci, studenti din anii mai mari, masteranzi, doctoranzi, autoritati publice locale si judetene si-au dat ieri intalnire in Piata Mare, unde, incepand cu ora 18, s-a desfasurat festivitatea de deschidere a anului universitar 2014-2015. Astfel, centrul orasului a devenit, dupa cum a spus Klaus Iohannis, primarul Sibiului, "Aula Orasului". Cei mai emotionati, timizi si cu prietenii abia legate s-au aratat bobocii. Printre cei circa 5.000 de tineri ce abia au pasit pragul studentiei, boboci la studii de licenta si master la ULBS, se numara si Iuliana Rof. Tanara nu vine de departe, ci din Alba-Iulia. Ieri s-a cazat in Caminul 1, iar pe inserate si-a cunoscut colegii, cu care va petrece trei ani in bancile facultatii. "As vrea sa ajung in televiziune. Nu am niciun model, dar sper sa fac eu unul", spune entuziasta.

"Grabiti-va sa ne luati locul!"

Totul a inceput solemn, cu intonarea imnului national, "Desteapta-te, romane!". Apoi, discursurile, moderate de Radu Nechit, au debutat prin salutul conducerii celor doua institutii de invatamant superior. "Iata, astazi (n. r. marti), din nou, vremea tine cu noi, intr-un moment in care aceasta piata, un loc istoric al Sibiului, se umple de tinerete. Sub acest cer senin, incercam cu totii sa facem planuri, in ceea ce priveste noul an universitar. De astazi, veti umple amfiteatrele, laboratoarele, parcurile, barurile, salile de spectacol ale Sibiului. Veti da acestui oras tinerete, dinamism", le-a transmis studentilor Ioan Bondrea, rectorul Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu. La randul sau, Ghita Barsan, rectorul Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu, a spus ca "e o onoare ca AFT sa fie prezenta pentru a treia oara consecutiv alaturi de ULBS, de autoritatile publice locale, de structurile militare si civile". La cuvant au fost invitati si Ioan Ovidiu Sitterli, prefectul judetului Sibiu, care a amintit despre faptul ca Sibiul universitar isi are originile in urma cu peste sase secole, de cand a fost infiintata prima scoala, dar si Ioan Cindrea, presedintele Consiliului Judetean Sibiu, care a subliniat faptul ca investitia in tineri este cea mai importanta. "Sa va pregatiti temeinic pentru profesia pe care v-ati ales-o! Asa, cu siguranta veti avea un rol important in dezvoltarea Romaniei si, inclusiv, a Sibiului. Avem nevoie de dumneavoastra! Grabiti-va sa ne luati locul! si, chiar daca pare desprins dintr-un limbaj de lemn, vreau sa va spun ca tara are nevoie de fiecare dintre dvs, sa realizati ceea ce nu am putut noi realiza!", a mai spus Cindrea. De altfel, in alocutiunea sa, Klaus Iohannis a evidentiat importanta universitatilor in Sibiu. "Deschiderea anului universitar este, pentru Sibiu, de fiecare data, o zi de sarbatoare. Este un eveniment foarte special, fiindca nu se face intr-o simpla aula, ci in ceea ce am putea numi generic <>, in Piata Mare, un loc incarcat de istorie si de cultura. Pentru Sibiu, universitatile au fost dintotdeauna poate cel mai important parteneriat", a apreciat primarul Sibiului.

 Evenimentul a continuat cu un scurt moment religios si cuvantul iPS Laurentiu Streza, Mitropolitul Ardealului, apoi cu cateva dintre gandurile bobocilor din anul I de la ULBS si AFT. Emotiile s-au simtit si in intonarea imnului studentesc "Gaudeamus Igitur", care a unit vocile tuturor celor prezenti. La final, totul s-a relaxat cu un concert sustinut de Zdob si Zdub.Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 01 octombrie 2014


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 26 februarie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter