SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGAurel Muntean, amendat pentru scoaterea Imparatului Romanilor de pe bursa

Stiri din Sibiu: Economic Adauga un comentariu »

Principalul actionar al societatii care functioneaza alaturi de hotelul Imparatul Romanilor din Sibiu, Aurel Eugen Muntean, a fost amendat de Comisia nationala a valorilor mobiliare pentru modul in care a efectuat retragerea de pe bursa. Aurel Eugen Muntean, in calitate de actionar majoritar, a decis acest lucru in vara acestui an.

Imparatul Romanilor Turism SA este una dintre cele mai vechi societati sibiene aflate pe Bursa de valori Bucuresti, actiunile acesteia fiind tranzactionabile incepand cu martie 1997. Potrivit istoricului tranzactiilor, actiunile societatii detinute de Aurel Muntean nu s-au bucurat de un mare succes, in sensul ca sesiunile de vanzare-cumparare au fost extrem de rare.

In prezent, mai bine de 82% din actiuni sunt detinute de SC Imparatul Romanilor SRL, controlata de Aurel Muntean prin intermediul unei alte societati la care este asociat – SC Salmad SRL. 17,3% din actiuni sunt detinute de alti actionari, in timp ce AVAS este prezenta in cadrul actionariatului cu un numar simbolic de actiuni – 40.

Potrivit informatiilor publicate de BVB, SC Imparatul Romanilor Turism SA are o capitalizare de peste 5,3 milioane de lei.Retragere neclaraLa inceputul lunii iulie a acestui an, actionarii SC Imparatul Romanilor Turism SA au fost convocati in cadrul unei adunari generale in care Aurel Muntean a propus retragerea societatii de pe BVB. Acest lucru a fost decis prin transformarea societatii din societate detinuta public, in societate de tip inchis, cu alte cuvinte, retragerea actiunilor de la tranzactionare. Pentru acest lucru au votat 90,59% din actionarii societatii.

Hotararea a fost luata in cadrul unei Adunari generale care nu a respectat legislatia si regulamentele in vigoare, au constatat reprezentantii Directiei de monitorizare investigare din cadrul Comisiei nationale a valorilor mobiliare. "Convocatorul Adunarii generale nu a avut inclus ca punct distinct pe ordinea de zi prezentarea raportului intocmit de un evaluator independent cu privire la pretul pe actiune care urmeaza a fi achitat in cazul retragerii actionarilor din cadrul emitentului. Hotararea Adunarii generale nu contine pretul minim pe care il pot obtine actionarii care nu sunt de acord cu hotararea privind retragerea", au constatat reprezentantii CNMV.Adunare extraordinara reluataConducerea societatii pe actiuni a fost atentionata de CNMV asupra neregulilor din cadrul adunarii generale prin trei adrese transmise in cursul lunii iulie. Fara ca aceste adrese sa aiba vreun efect, luna trecuta reprezentantii CNMV au emis o ordonanta prin care il sanctioneaza pe Aurel Muntean. `Se sanctioneaza cu amenda in valoare de 1.000 de lei dl. Muntean Aurel Eugen in calitate de presedinte al Consiliului de administratie al SC Imparatul Romanilor Turism SA Sibiu. Amenda se va achita la Directia de impozite si taxe locale din raza teritoriala unde isi are domiciliul contravenientul, in termen de 30 de zile de la comunicarea ordonantei. Prezenta ordonanta constituie titlul executoriu`, se arata in actul emis pe 17 noiembrie. La aceasta ordonanta poate fi facuta contestatie la CNMV in termen de 30 de zile. `Contestatia nu suspenda executarea sanctiunii`, se mai arata in actul amintit.

In aceeasi zi de 17 noiembrie, CNMV a mai emis o ordonanta prin care impune Consiliului de administratie al SC Imparatul Romanilor Turism SA Sibiu sa convoace o noua adunare generala a actionarilor. Scopul acestei adunari este de a completa sau modifica hotararea Adunarii generale extraordinare a actionarilor din data de 5 iulie 2011 privind retragerea de la tranzactionare `in vederea adoptarii unei hotarari cu respectarea prevederile legale aferente pietei de capital`.Cifra de afaceri micaDaca SC Imparatul Romanilor SRL a avut anul trecut o cifra de afaceri de peste 7,1 milioane de lei si un profit de 200.000 de lei, SC Imparatul Romanilor Turism SA a incheiat ultimul an financiar cu o cifra de afaceri de 82.500 de lei si un profit de putin peste 9.000 de lei. Obiectul de activitate al societatii este cel de inchiriere a unitatilor de cazare pe termen scurt.
de Traian DELEANU


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 12 decembrie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 24 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter