SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGAutoritatile se pregatesc pentru Pasti - controale "la sange"

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Reprezentantii mai multor institutii publice care sunt implicate in asigurarea linistii, a ordinii dar si a sigurantei alimentelor pentru Sarbatorile de Pasti au prezentat ieri, in sedinta Colegiului Prefectural, masurile pe care deja le iau pentru a avea sarbatori fara probleme.

Populatia trebuie sa cumpere carne de miel doar din abatoare, carmangerii, si pietele agroalimentare din Sibiu (Cibin, Rahova,), Avrig, Talmaciu, si Medias, sau supemarket-uri care comercializeaza astfel de produse, trebuie sa verifice daca exista stampila rotunda pe care sunt inscriptionate codul judetului, numarul de autorizare a unitatii de sacrificare, codul medicului veterinar si inscriptia " controlat sanitar-veterinar ", a explicat Şerban Ţichindele, directorul Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor.

in aceasta perioada, institutia a dispus o serie de masuri in plus pentru verificare modului cum se produce, depoziteaza, transporta si se comercializeaza, carnea de miel, produse din lapte, oua si alte produse alimentare specifice acestei perioade.

Autoritatile estimeaza ca in abatoare urmeaza sa se sacrifice in jur de 2.000 de miei, in punctele de sacrificare aprobate pentru o perioada limitata vor ajunge 7.000 - 8.000 de miei, iar in gospodariile populatiei, pentru consum familia, se sacrifica aproximativ 60.000 de miei.

Recomadari pentru evitarea toxiinfectiilor

Lucian Blagutiu, inspector sef in cadrul Directiei de Sanatate Publica a prezentat masurile pentru prevenirea aparitiei toxiinfectiilor alimentare si a gastro-enteritelor acute.

Specialistii recomanda populatiei sa respecte regulile de igiena la prepararea alimentelor, mai ales in conditiile in care vremea se incalzeste, iar daca apar simptome ale unor afectiuni digestive sa nu se trateze singuri, ci sa apeleze la medici.

Controalele in domeniul alimentatiei publice s-au intensificat, iar in aceasta perioada are loc un control privind apa potabila imbuteliata si apa minerala naturala imbuteliata, se fac analize microbiologice si fizico-chimice.

"in judetul Sibiu sunt notificati 3 producatori de apa de masa din care doar 2 functioneaza si doar la unul s-a sesizat o neconformitate care nu s-a cuantificat ca risc asupra sanatatii si a fost remediata imediat", a explicat Blagutiu.

Verificari pe toate planurile

Protectia Consumatorilor a inceput deja controalele si la produsele alimentare, dar si la saloane de cosmetica, coafor.

"Actiunile de control vor fi organizate in special in zonele aglomerate (piete, targuri, oboare , marile magazine, supermarketuri si hipermarketuri) care comercializeaza produse specifice sarbatorilor pascale ( produse de post, carne si preparate de carne, produse de patiserie si cofetarie, ciocolata si produse zaharoase,oua, prestarea de servicii de infrumusetare, prestarea de servicii de schimb valutar etc)", a spus comisarul sef Ioan Bara.

Şi pensiunile turistice dar si unitatile de alimentatie publica ^n care se pregate`te masa festiva de Pasti vor fi verificate.

Politia, jandarmii si pompierii isi mobilizeaza fortele

in perioada premergatoare Sfintelor Sarbatori ale Pastelui Catolic si Ortodox si pe timpul acestora, vor avea loc manifestari religioase si culturale, inclusiv in aer liber, cu participarea unui public numeros si un aflux important de persoane spre localitatile si zonele turistice si de agrement, care impun adaptarea corespunzatoare a activitatilor specifice desfasurate de efectivele Inspectoratului de Politie al Judetului Sibiu, a spus Tiberiu Ivancea, comandantul IPJ Sibiu.

Politistii vor acorda o atentie deosebita si statiunilor turistice : Paltinis, Ocna Sibiului, Balea, Bazna, zonelor agroturistice din Marginimea Sibiului si altor zone unde se preconizeaza un aflux mare de persoane.

Jandarmeria va viza asigurarea ordinii publice atat pentru Pastile credinciosilor catolici, cat si pentru cei ortodocsi, a spus Costel Dogaru, seful Inspectoratului Judetean de Jandarmi.

Şi pompierii se pregatesc pentru aceasta perioada, iar bisericile si restul lacaselor de cult sunt verificate.

Accesul credinciosilor in incinta lacasului de cult trebuie permisa doar in limita capacitatii bisericii, usile de acces trebuie tinute deschise in timpul slujbelor cu public numeros, iar cei care vin la slujbe cu masinile trebuie sa parcheze in asa fel incat sa nu blocheze caile de acces pentru autospecialele de interventie ale pompierilor.
de Sorana Maier


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 29 martie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 03 august 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter