SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGAutostrada o ia la vale. Italienii trebuie sa plateasca

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Compania Salini-Impregilo va prezenta la sfarsitul acestei saptamani, intr-o "sedinta tehnica" la CNADNR, solutia pentru problemele aparute pe lotul 3 al autostrazii Sibiu-Orastie, autostrada care sta sa o ia la vale. Cei 22 de kilometri de autostrada au fost inaugurati cu doua zile inainte de turul doi al alegerilor, primele crapaturi in asfalt aparand la 10 zile de la deschiderea traficului auto.

La doar opt luni de la inaugurare, pe cei 22 de kilometri ai tronsonului Cunta-Saliste, terasamentul a alunecat, o placa de beton s-a spart deja, iar tevile de scurgere sunt indoite, arata gandul.info.

Autostrada este in garantie timp de 4 ani, astfel ca lucrarile de remediere vor fi executate pe riscul si cheltuiala constructorului italian, a precizat compania de autostrazi. Pana in prezent, antreprenorul lucrarii, compania Salini-Impregilo SpA, a informat ca realizeaza o serie de expertize tehnice in zonele cu probleme. Pana in momentul de fata, CNADNR S.A. nu a primit nicio informatie oficiala cu privire la investigatiile, testele si concluziile acestor expertize. La sfarsitul acestei saptamani este programata, de comun acord, o sedinta tehnica, in cadrul careia se asteapta ca antreprenorul sa prezinte aceste detalii pentru defectele din zona km 60+660 (conf. proiect), inclusiv solutia tehnica de remediere, dat fiind faptul ca sedinta a fost solicitata de catre antreprenor, a anuntat CNADNR.De ce s-ar surpa autostrada

Compania de autostrazi precizeaza ca a contractat, in paralel cu constructorul, servicii de realizare a unor expertize tehnice care vor stabili cauzele degradarilor si care vor recomanda solutiile tehnice pentru remedierea degradarilor aparute.

Intre cauzele preliminare ale degradarilor constatate, compania de autostrazi enumera natura argiloasa a terenului, starea de consistenta redusa, precum si nerespectarea la executie a solutiei proiectate. Toate acestea au provocat surpari si crapaturi.

Compania estimeaza ca vor exista in continuare fisurari ale straturilor rutiere provenind din comportarea ansamblului rambleu/teren de fundare necesitand pe termen scurt monitorizarea acestora si ca se considera ca este necesara aplicarea integrala si corecta a solutiei proiectate.

Antreprenorul are responsabilitatea deplina pentru remedierea defectelor aparute atat in perioada de executie a lucrarilor, cat si in perioada de garantie (4 ani). Astfel, lucrarile de remediere vor fi executate pe riscul si cheltuiala antreprenorului, se arata intr-un comunicat al CNADNR.

Costurile de remediere vor fi suportate de italieni


In cazul in care italienii de la Salini-Impregilo nu vor remedia defectiunile constatate, CNADNR va angaja si va plati alt antreprenor care sa execute lucrarea de remediere a defectiunilor, urmand ca, apoi, costurile aferente lucrarilor de reabilitare sa fie recuperate de la firma italiana Salini-Impregilo.

In plus, compania de autostrazi va face demersurile pentru a recupera orice daune generate de intarzierile produse ca urmare a neindeplinirii obligatiilor constructorului ce decurg din prevederile contractului.

In data de 14 noiembrie 2014, cu doua zile inainte de turul doi al alegerilor, a avut loc deschiderea oficiala a traficului pe tronsonul de autostrada Orastie - Sibiu, lot 3. Valoarea de contract acceptata fiind de 604,79 milioane lei, fara TVA.

Fostul ministru al Transporturilor, Alexandru Nazare, si reprezentantii unor organizatii nonguvernamentale au atras atentia asupra pericolului de pe autostrada Sibiu Orastie, cerand oprirea traficului pentru a nu se ajunge la pierderea de vieti omenesti.

Aceasta autostrada nu prezinta garantiile necesare pentru siguranta circulatiei. Ne aflam in fata unui risc iminent, inclusiv de pierderi de vieti omenesti, si acest lucru trebuie sa fie tratat corespunzator de Guvernul Ponta, a declarat in urma cu o luna fostul ministru al Transporturilor.
de Laura Buciu


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 14 august 2015


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 28 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter