SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGAutostrada Sibiu-Pitesti, prezentata la Vestem

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Locuitorii din Vestem au avut ocazia, luni seara, sa afle detalii despre proiectul Autostrazii Sibiu-Pitesti care a fost supus dezbaterii publice la caminul cultural din localitate.

Aici, reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Protectia Mediului, ai Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale si ai Transproiect SRL (realizatorii studiului de fezabilitate) au prezentat Raportul la studiul de evaluare a impactului asupra mediului pentru autostrada Sibiu-Pitesti, realizat de Iptana SA in joint venture cu Egis Route.

Autostrada face parte din Coridorul Pan-European Nr.4, care traverseaza tara noastra pe traseul Nadlac - Arad - Timisoara - Lugoj - Deva - Sibiu - Pitesti - Bucuresti - Constanta si este prevazuta in Planul de Amenajare a Teritoriului National - Sectiunea Cai de Comunicatii, prin Legea 71/1995, actualizata cu Legea 363/2006. Traseul autostrazii va fi, pentru judetul Sibiu, intre Şelimbar-Vestem, (intersectia cu Drumul Expres Sibiu-Fagaras), Talmaciu si Turnu Rosu, dupa care va trece pe teritorile judetelor Valcea si Arges prin Caineni, Racovita, Perisani, Salatrucu, Şuici, Cepari, Tigveni, Curtea de Arges, spre Pitesti, pe o lungime de 116, 64 km. Autostrada este prevazuta cu patru benzi (doua de circulatie pe sens), viteza adoptata fiind estimata la 100 - 120 km/h, si va avea latimea platformei de 26 m. Sunt prevazute, pe portiunea sibiana, doua noduri rutiere, unul la Vestem, la intersectia cu drumul expres Sibiu-Fagaras si unul la Talmaciu, la intersectia cu DJ 105G, fiind prevazute si cai de acees pentru cazuri de urgenta. Tot in aceasta zona sunt prevazute doua spatii de servicii si o parcare de scurta durata, Pe tot traseul, sunt prevazute 122 de poduri si pasaje la autostrada, 12 pasaje la noduri rutiere si 6 pasaje peste autostrada si 7 tuneluri.

Ca evaluare asupra mediului, s-a mentionat impactul adus de construire si exploatarea autostrazii, mai ales ca aceasta va trece prin patru zone naturale protejate, toate pe raza judetului Sibiu: siturile de importanta comunitara Frumoasa, Muntii Fagaras, si Oltul Mijlociu - Cibin - Hartibaciu, la care se adauga aria de protectie speciala acvafaunistica Frumoasa. Autostrada va afecta, in aceste cazuri 7,49 ha din situl Frumoasa si 37,9 ha din Fagaras, dar se considera ca impactul negativ va fi minim, la fel ca in cazul siturilor si monumentelor istorice (la care s-a luat in considerare, conform prezentarii, doar o referinta bibliografica).

Prezentarea de la Vestem a marsat, bineinteles, pe impactul pozitiv al autostrazii, insa stadiu in care se afla proiectarea a facut ca discutiile referitoare strict la impactul asupra comunitatii locale sa fie aproape inutile, atata timp cat nu se cunoaste inca, in detaliu, ce zone agricole sau de locuinte vor fi afectate.

Probleme la Talmaciu

Un caz aparte a fost pus in discutie de arhitectul sef al orasului Talmaciu, Tudor Ispas, care a anuntat ca proiectul autostrazii va trece prin loturi deja atribuite si vandute la licitatie beneficiarilor, urmand ca pe ele sa se inceapa constructia de locuinte. Ispas a spus ca avizul a fost dat pe un plan de situatie la scara 1:25.000, pe care era imposibil de observat faptul ca autostrada va afecta aproximativ 50 de loturi deja date in folosinta. O alta problema este faptul ca vor fi afectate si puturile de apa ale orasului Talmaciu.

La fel, localnicii din Vestem au cerut exact sa li se spuna care proprietati vor fi afectate de constructia autostrazii, dar li s-a replicat ca nu se pot da detalii, din cauza lipsei unui plan de detaliu si a riscului speculatiilor imobiliare.

Din pacate, prezentarea de la Vestem nu a starnit prea mult interes locuitorilor, prezenti in numar destul de mic.
de Dumitru Chiselita


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 16 decembrie 2009


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 09 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter