SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGAvem "motor ", hai sa fim smecheri! Sa indoim numarul, poate asa scapam

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Obiceiul numerelor de inmatriculare indoite la motociclete nu pare a iesi din capul anumitor posesori de motociclete. Codul Rutier spune clar ca nu e legal sa faci tu smecherii cu numarul acela care te identifica in trafic: daca "placutele cu numerele de inmatriculare sau de inregistrare nu sunt conforme cu standardul sau au aplicate dispozitive de iluminare, altele decat cele omologate ", se retine certificatul de inmatriculare/inregistrare (Art. 102). La fel, "conducerea unui vehicul ale carui placute cu numarul de inmatriculare sau inregistrare sunt deteriorate, murdare ori acoperite cu gheata sau zapada de natura a impiedica identificarea numarului de inmatriculare sau de inregistrare, se pedepseste cu amenda in clasa I de sanctiuni (Art. 99); in plus, Art. 96 din acelati Cod Rutier prevede confiscarea acelor placute "cu numarul de inmatriculare sau inregistrare care nu corespund standardelor in vigoare si care sunt montate pe vehicule ".

Nu ai ce face, motocicleta, grea, usoara, e vehicul. Mergi cu/pe el. Nu il tii in casa, in curte sau in baie. Regula e ca orice vehocul cu motor sa fie inmantriculat, o data, ca sa fii identificat in trafic atunci cand "o comiti " sau, Doamne fereste, cand altul o comite asdupra ta, a doua, ca pana si aia din Haiti sau Somalia au numere de inmatriculare la masini ori motociclete, si, nu in umtimul rand, o dovada de respect fata de cei din trafic.

Numai ca "E alegerea mea sa incalc legea pe care o consider eu si inca peste jumatate din comunitate/tara/rasa/etc. o aberatie ", spune un baicar pe un forum de specialitate, exact intr-o sidcutie despre numere indoite, rabatate manual sau electric, metode de a face pe prostul in fata politistilor rutieri si pe istetul in fata prietenilor. Da e alegerea lor.

E mai simplu - si am mai spus noi asta - sa te dai curajos pe strazile Sibiului de exemplu, unde sa gonesti cu suta la ora (ca, de exemplu, pe Dumbravii, Coposu ori Victoriei) ca sa arati ca esti plin de adrenalina si ca jucaria ta este una "bazata ". La fel de simplu e sa fii las in fata radarelor sau a politistilor dupa ce ai comis-o, sa spui ca "nu eu ", "nu se vede numarul ", apoi, la bere sau prin club, sa te dai cocos fata de gasca de prieteni pe tema "cum am fraierit garda / militia. in general, camnd apare ceva, in presa (chiar si la noi) despre "bikeri " si numere indoite, "comunitatea " lor ne invadeaza cu opinii de genul "va ofticati ca nu aveti si voi ", "care e treaba voastra ", fara a explica prea concludent de ce recurg la stratagema asta stupida si pitiponcareasca de a "camufla " seria si numarul de inmantriculare.

E drept, de o vreme s-au cam rarit. Tot la fel de drept, sumt motociclisti care au adevarate bijuterii pe doua roti, care au si viteza, si putere, care sunt in regula: numar de inmatricuare legal si vizibil. Nu ne pasa cu cat circula ei in oras sau pe sosea, dar macar au curajul de a isi asuma persona riscul.

Totsui, o intrebare ne trece prin minte: daca sunt ilegali, de ce ii vedem mai tot timpul ori in trafic, ori stationati pe la terasele din centru (deci ajunsi acolo tot din trafic)? Asteptam raspuns


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 25 iunie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 19 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter