SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGAvem multe forme de comunicare cu oamenii

Stiri din Sibiu: Reportaj Adauga un comentariu »

Dupa ce a infiintat primul juriu cetatenesc din tara, care a expus viziunea oamenilor asupra centrului istoric, administratia locala din Medias pregateste o alta forma de implicare sociala, infiintarea consiliilor consultative de cartier, spune viceprimarul Mediasului, Teodor Neamtu.

Reporter: Cata putere are de fapt juriul cetatenesc?
Teodor Neamtu: Juriul cetatenesc este un proiect care isi propune implicarea cetatenilor in deciziile care privesc viata orasului. Acest juriu cetatenesc este un proiect unicat in Romania. L-am castigat impreuna cu Centrul de Resurse, de la Bucuresti.

Rep.: A avut deja prima sedinta si sunt si concluzii...
T. N.: Da. A fost asemenea unei curti de judecata, cu jurati, ca la americani. Cu totul aleatoriu au fost selectate 250 de persoane din Medias, din care au fost, selectati, in cele din urma, 15 jurati. Cei de la Centrul de Resurse au fost moderatorii acestui proiect. Juratii au audiat o serie intreaga de martori, timp de trei zile. In ultima zi, au venit cu concluzia, sentinta. Concluziile la care au ajuns sunt niste concluzii pertinente, de care noi, ca executiv, Primaria, si Consiliul Local, ca deliberativ, vom tine cont in actiunile pe care le vom face privind centrul istoric din municipiu.

Rep.: Dati exemple de cateva concluzii care vor avea efect concret.
T. N.: Spre exemplu, juriul a ajuns la concluzia ca circulatia autovehiculelor in centrul istoric trebuie restrictionata, ca trebuie un control strict al accesului masinilor in centru. Acest lucru vine sa confirme masura luata de Consiliul Local si Primarie prin care s-a hotarat accesul electronic in Piata Ferdinand, din centru.
S-a mai ajuns la concluzia ca trebuie puse in valoare monumentele istorice din centru printr-un iluminat mai deosebit. Pe baza acestei recomandari, noi vrem sa comandam acum un studiu de fezabilitate pentru iluminatul arhitectural din zona.

Rep.: Exista o referire si la panourile publicitare.
T. N.: Da, a existat si aceasta recomandare, privind gasirea unei alte solutii pentru afisaj publicitar, adica afisajul electronic sa nu il mai permitem in centru.

Rep.: Deci, concluziile nu vor fi doar o simpla informare in consiliul local.
T. N.: Nu. Concluziile juriului nu vor ramane doar o simpla informare. Sunt o serie intreaga de propuneri foarte pertinente, de care se poate tine seama in toate proiectele noastre care au legatura cu centrul istoric.

Rep.: Cand se va reuni din nou juriul?
T. N.: Sigur, noi nu renuntam la aceasta forma de dezbatere publica, de dialog cu cetatenii. In momentul in care vom avea proiecte deosebite, ele vor fi puse in discutia juriului cetatenesc. Evident ca nu este singura forma de consultare a oamenilor, de dialog, pe care o luam noi. Noi avem consultari dese cu cetatenii, facem audiente la fata locului. Am ales, recent, consiliul tinerilor, un alt proiect deosebit. Avem in plina formare un proiect de infiintare a consiliilor consultative de cartier.

Rep.: Adica un fel de juriu cetatenesc de cartier...
T. N.: Este o alta forma de mentinere a dialogului cu oamenii. Membrii consiliilor vor putea face propuneri catre Primarie si Consiliul Local si vor fi consultati de administratie atunci cand se iau decizii care ii privesc direct.

Rep.: Aveti o reteta de comunicare cu oamenii ceva diferita fata de Sibiu...
T. N.: Sunt doua administratii diferite.


 
de Laurentiu PARNICA


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 24 iunie 2009


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 25 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter