SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGAvem studenti care chiar cred ca se poate mai mult

Stiri din Sibiu: Cultura Adauga un comentariu »

Reporter: Ce inseamna sa fii profesor Bologna la Universitatea „Lucian Blaga "?
Helge Fleischer: inseamna sa ai un mare noroc! Noi avem un mare noroc, si acum nu o spun pentru studentii mei, dar avem mare noroc pentru ca avem studenti care chiar cred ca se poate mai mult, care vor mai mult si care cred intr-un dialog. Este foarte important sa ai un dialog cu ei. Şi nici nu este o diferenta foarte mare de varsta intre noi, cel putin in cazul meu. Cred ca vorbim de o generatie care a trecut prin foarte multe schimbari si acum incepe sa redescopere ce inseamna libertatile, care sunt valorile si in general si care incepe sa isi puna altfel problemele.

Rep: Dinozaur, expirat, comunist, invechit...sunt cateva caracterizari ale studentilor ULBS pentru profesori.
H. F.: Daca este sa vorbim despre universitatea „Lucian Blaga " eu cred ca daca vrei sa o privesti strict intr-un anumit tipar poti sa o faci si asa, dar daca vrei sa iei in considerare lucrurile care s-au modificat la ULBS in ultimii ani este o mare schimbare. Spre exemplu povestea cu reteaua de internet pentru studenti si profesori, disponibila oriunde si in orice cladire, este un lucru foarte important. Sunt foarte multe schimbari in bine, depinde cum vrei sa o privesti. Eu nu cred ca poti caracteriza prin cateva cuvinte o serie de cadre didactice si profesori. Daca ma uit pe lista profesorilor Bologna observ ca este vorba si despre un segment de varsta, acum poate fi o intamplare ca toti suntem mai tineri. Pe doamna Melinda Erzse nu o cunosc foarte bine, am inteles ca este tot de varsta mea, iar cu Bogdan Gheorghita sunt coleg la facultate si ne intelegem foarte bine.

Rep: Referitor la modul in care privesti problema, cum va privesc pe dumneavoastra colegii de la catedra dupa ce ati devenit alesul studentilor?
H. F.: Eu sunt convins ca unii dintre colegii mei m-au privit mai bine si altii mai rau. Cred ca in toate colectivele exista persoane cu care ai anumite legaturi, afinitati, interese comune si persoane cu care comunici mai rar si strict profesional, ai un raport colegial. Asa se intampla si in colectivul profesoral din care fac parte, sunt colegi cu care imi dau „Buna ziua! ", pe care ii respect si ei imi respecta partea mea de activitate si sunt altii cu care mai ies la o bere, mai dezbat anumite probleme sau punem la cale diferite proiecte.

Rep.: Cat de mult conteaza pentru profesorul Bologna practica politica, doar sunteti si consilier local?
H. F.: Acum hai sa iti spun o chestie care este valabila doar pentru mine. Daca vrei sa fi un teoretician foarte bun trebuie sa stii sa iei parte si la lumea practica, iar daca vrei sa fi un practician foarte bun nu poti fara teorie. Ori eu spun ca sunt inca prea tanar pentru a putea sa-mi aleg un drum unic. Acesta este drumul meu! Deocamdata imi plac ambele variante. Cata vreme eu am o singura norma la universitate cred ca imi este de ajuns.

Rep.: Cat la suta din studentii pe care ii aveti in banci sunt strict interesati de ce se intampla la catedra si cati vin pentru prezente si note?
H. F.: Mi-e greu sa fac o statistica de genul acesta. Interesul fiecarui student se reflecta in modul in care poate sa urmareasca un curs, o prezentare sau o prelegere. Foarte repede iti dai seama care este nivelul grupului cu care lucrezi, trebuie sa ai tot timpul un anumit feed-back de la ei. Şi faptul ca se uita pe geam si nu-l intereseaza deloc ce se intampla in fata este un feed-back clar.

Rep.: Profesorul Bologna are studenti care se uita pe geam la cursuri?
H. F.: Sunt situatii si situatii si nici eu nu am fost lipsit de astfel de experiente. Dar cand vad ca cineva se uita pe geam in timp ce eu vorbesc imi pun problema unde gresesc si unde il pierd pe studentul respectiv.
Melinda Erzse, Bogdan Gheorghita si Helge Fleischer sunt printre cei mai iubiti si apreciati profesori din Sibiu.
Ei au fost desemnati de Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania " Profesorul Bologna ", in baza aprecierilor studentilor lor.
de Stefan DOBRE


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate duminica, 08 martie 2009


Poza Zilei Sibiu - Feeric Fashion Week 2019

Feeric Fashion Week 2019
~ 21 iulie 2019 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 20 iulie 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 07:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 20 07 2019 10:15 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter