SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGAvrigul isi "tese" independenta energetica

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

In urma cu doar cateva zile, la Hotelul Ramada din Brasov, s-a desfasurat cea de-a treia editie a "Zilei Energiei" . Manifestarea, la care au participat peste 150 de invitati din intreaga tara, dar si din strainatate, a fost organizata de SC Transfer de Tehnologie si Management SRL (TTM) si Camera de Comert si Industrie Brasov. Unul dintre invitatii speciali la aceasta editie a "Zilei Energiei" a fost primarul orasului Avrig, Arnold Gunter Klingeis, prezenta edilului avrigean datorandu-se politicilor si strategiilor energetice, in special cele referitoare la producerea de energie bazata pe surse regenerabile, pe care acesta le dezvolta si le promoveaza in ultimii ani. De altfel, cu prilejul manifestarii de la Brasov, SC Transfer de Tehnologie si Management SRL si orasul Avrig au pus bazele primei retele de comunitati energo-autarhe din Romania. Noua structura isi propune sa le ofere membrilor sai posibilitatea de a realiza un schimb real de idei si informatii in legatura cu proiecte comunale si regionale, aflate in curs de initiere sau de derulare, sa defineasca si sa implementeze viitoare proiecte comune, sa utilizeze in comun si interdisciplinar know-how-ul existent si sa reuneasca intreprinderi si comunitati, dar si universitati, atat pe plan regional cat si national.

"Sediul acestei retele urmeaza a fi in orasul Avrig, mai exact la sediul Centrului Pentru Energii Regenerabile. Directorul firmei TTM, domnul Jurgen Ludwig si primarul orasului Avrig, domnul Arnold Klingeis, evidentiaza faptul ca productia locala de energie si implicit telul pe termen lung de autoalimentare din surse regenerabile, vor crea noi locuri de munca, vor duce la costuri energetice stabile si scazute, vor creste interesul investitorilor, dar si a turistilor, pentru localitatea respectiva si vor face ca respectiva localitate sa fie mai atractiva, atat ca spatiu de locuit, cat si ca loc de munca" , se mentioneaza intr-un comunicat postat pe pagina de internet oficiala a Primariei orasului Avrig. Aceeasi sursa ne mai informeaza ca, in cadrul manifestarii de la Brasov, au prezentat diverse referate sau comunicari primarii din Gensingen (Germania), Avrig (judetul Sibiu, Romania) si Intorsura Buzaului (judetul Covasna, Romania) prin care s-a demonstrat ca aceste inceputuri de energo-autarhie, deja prezente si functionale in Germania si Austria, prind tot mai mult teren si in Romania.

TTM este o firma de consultanta romaneasca, cu sediul in Brasov. De aproape trei ani de zile, TTM dezvolta in Romania proiecte exclusiv din domeniul productiei de energie din surse regenerabile (energie eoliana, solara, biomasa, biogaz). In acest sens, TTM ofera firmelor si intreprinzatorilor consultanta in designul proiectului, alegerea locatiei, depistarea de resurse, alegerea tehnologiilor, utilizarea energiei produse, planificarilor organizatorice si tehnice, procedurile de aprobare si avizare locale si nationale, finantare si co-finantare din fonduri nationale si fonduri UE.

de Dan Francu


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 06 octombrie 2010


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 14 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter