SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



a€œGastroenterita de iarna` - rotavirusuri

Stiri din Sibiu: Sanatate Adauga un comentariu »

Gastroenterita este o inflamatie a intestinelor care survine cu aparitia simptomele de diaree, crampe abdominale, greata, lipsa apetitului. In unele situatii organismul reuseste sa-si revina dupa boala in doar cateva zile, insa exista si situatii in care recuperarea necesita mult timp.

Simptomele pot varia in functie de pacient, insa de cele mai multe ori acestea difera in functie de cauza declansarii bolii. Deshidratarea constituie un alt efect al instalarii bolii. Daca poti rezista ceva timp fara mancare, fara apa este aproape imposibil, deoarece organismul nostru este 70% apa, iar hidratarea este ceva firesc, natural.

Gastroenterocolita la copii se datoreaza de cele mai multe ori infectiilor virale. Sunt multi virusi ce pot provoca diaree, cu sau fara senzatie de voma, acestia se numesc rotavirusi, care de obicei apar in sezonul de iarna Odata infectat cu un virus este foarte putin probabil sa sa iei exact acelasi virus sia adoua oara.

Virusii pot suferi mutatii si de aceea o persoana care era imuna la forma originala de virus poate fi vulnerabila in fata noului virus. Din aceasta cauza trebuie sa ne vaccinam in fiecare an. Gastroenterita este declansata si de catre aparitia unor bacterii in organism.

Aceste bacterii apar in general in jurul spatiilor sanitare dezafectate, in general prin contaminarea apei cu deseuri de la animale. Din pacate, gastroenteritele cauzate de bacterii sunt mai rare decat cele virale si nu cedeaza daca nu se intervine cu antibiotice. O cauza pentru aparitia diariei este intoleranta la lactoza. Multe persoane pur si simplu nu pot digera zaharul din lapte numai daca iau suplimente nutritive care sa ajute digestia.

Pentru mult timp s-a crezut ca, este normala o intoleranta a lactozei in timpul gastroenteritei virale. Iar consumul de lapte ori produse bazate pe lapte poate afecta diareea. La adulti cele mai cunoscute cauze sunt de ordin viral sau infectii cu bacterii.

Virusii sunt foarte contagiosi si se pot raspandi cu usurinta de la o persoana la alta, prin lipsa de igiena(maini murdare) sau contactul cu o persoana infectata(imprumutarea ustensilelor acesteia).

Rotavirusul provoaca anual mai mult de 111 milioane de cazuri de diaree la copiii sub varsta de cinci ani.

Masurile de igiena personala si de alimentatie reduc riscul transmiterii bolii. Spalatul mainilor si izolarea pot controla infectiile nosocomiale.

Vaccinarea este recunoscuta ca singura masura de control si de profilaxie primara pentru prevenirea bolii. Vaccinul este un preparat liofilizat cu tulpini vii atenuate de rotavirus uman. Vaccinarea trebuie finalizata pana la varsta de 24 de saptamani.


Masini de cusut



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate miercuri, 30 noiembrie 2011






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 18 aprilie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter