SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGBalanta SA a intrat in insolventa

Stiri din Sibiu: Economic Adauga un comentariu »

Unul din cei mai importanti si mai vechi producatori din Sibiu, Balanta SA, a intrat recent in procuedura insolventei, nereusind astfel sa faca fata crizei economice din ultimii ani. Deschiderea procedurii insolventei vine o perioada lunga in care firma s-a aflat aproape de varful clasamentului marilor datornici sibieni la bugetul de stat.

Directia Fiscala Sibiu a fost institutia care a solicitat Tribunalului Sibiu deschiderea procedurii insolventei si a obtinut o decizie favorabila in acest sens prin sentinta Tribunalului din 15 februarie, anul curent. Lucrurile nu au evoluat prea mult de atunci, potrivit unei informari recente a Balanta SA Sibiu. `Nu dispunem de alte informatii decat cea referitoare la deschiderea procedurii, intrucat organele abilitate nu au formulat nici un comunicat si nu au transmis nici o hotarare in acest sens`, se arata in comunicatul companiei sibiene, publicat la solicitarea Bursei de Valori Bucuresti.

Actiunile Balanta SA Sibiu au fost deja suspendate de la tranzactionare pe piata Rasdaq, in a doua parte a lunii trecute. La ultima valoare pe actiune, de 0,21 lei, capitalizarea firmei este de circa 5 milioane lei. Principalul actionar al firmei este omul de afaceri Eftimie Costeiu, care controleaza 67,97 la suta din actiuni. Asociatia Balanta-PAS Sibiu controleaza alte 17,6 la suta din actiuni.

Semnalele privind problemele financiare importante ale companiei au inceput sa se evidentieze in a doua parte a anului trecut, dupa un prim semestru dificil. Producatorul de instrumente de masura a anuntat atunci, la jumatatea anului ca a fost in imposibilitatea de a isi respecta obligatiile financiare in primul semestru fata de bugetul de stat, cel local si fata de furnizori.

Balanta SA inregistra atunci o pierdere bruta de circa un milion lei, de cinci ori mai mare decat pierderea din aceeasi perioada a anului 2009, dupa cum se arata in raportul semestrial. Veniturile totale erau injumatatite, de la 5,8 mil. lei, la jumatatea lui 2009, la 2,6 mil. lei, la mijlocul lui 2010.

Firma se afla si in executare silita, ca urmare a datoriilor acumulate catre stat. Astfel, Fiscul sibian scotea la vanzare sapte hale industriale ale companiei, pe care insa nu a reusit sa le vanda nici acum. 4,7 milioane de lei, fara TVA cerea Fiscul sibian pe proprietatile imobiliare aflate in patrimoniul SC Balanta SA. Asta se intampla in vara anului trecut. La inceputul acestui an, in luna ianuarie, Finantele Publice sibiene au scos din nou la vanzare cele sapte hale de productie de peste 16.000 de mp cu un pret de pornire acum de `doar` 1,8 milioane de lei, fara TVA.

Lucrurile nu au mers bine nici in adoua parte a anului trecut, ceea ce a dus inevitabil la deschiderea procedurii insolventei.

`Anul 2010 a generat mari probleme societatii datorate in principal efectelor crizei economice care ne-a afectat prin scaderea brusca a comenzilor si a incasarilor, la intarzierea platilor catre buget si alti furnizori. Pentru a limita efectele crizei si a masurilor de blocare a conturilor de catre organele fiscale, Consiliul de Administratie a a actionat pentru obtinerea unor amanari la plata, adaptarea programului de lucru la nivelul portofoliului de comenzi, depistarea unor solutii pentru realizarea legala a platilor si evitarea blocarii activitatii societatii`, se precizeaza in raportul pe 2010 al companiei, publicat pe site-ul propriu.

Decizii importante sunt asteptate la Balanta SA Sibiu in 15 aprilie, cand are loc adunarea generala a actionarilor. Conducerea companiei are in plan contractarea de noi credite si vanzarea de active al firmei, dupa cum reiese din convocatorul sedintei.
de Laurentiu PARNICA


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 04 aprilie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 23 noiembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter