SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING"Balul" sibian, pe scena Teatrului din Luxemburg

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Teatrul "Radu Stanca" duce mai departe istoria Romaniei, dincolo de granitele propriu-zise ale tarii, in Luxemburg. Asta pentru ca actorii vor prezenta, pe scurt, in "Balul", prin dans si muzica, un spectacol realizat special pentru Programul Sibiu 2007 - Capitala Culturala Europeana, ce a avut premiera pe 19 ianuarie 2007.

Premiera si in versuri

Mihai Alexandru, Veronica Arizancu, Florin Cosulet, Diana Fufezan, Adrian Matioc, Adrian Neacsu, Gabriela Neagu, Catalin Patru, Ofelia Popii, Viorel Rata, Raluca Iani si Pali Vecsei sunt actorii care vor pune in scena ideea unui spectacol al companiei Théatre du Campagnol si preluata, mai apoi, de regizorul italian Ettore Scola in filmul "Le Bal" (1983). Cu o asa distributie numeroasa, montarea de la Sibiu se concentreaza pe povesti personale, construite pe fiecare decada ilustrata, avand ca elemente definitorii coregrafia lui Carmen Cotofana, cele o suta de costume ale Mariei Miu, decorul lui Helmut Sturmer si muzica lui Vasile Şirli. in aces sens, regizorul Radu Alexandru Nica a explicat la premiera piesei de Teatru ca a ales sa foloseasca pentru prima data in spectacolele sale muzica romaneasca tocmai pentru a ajuta povestea sa mearga mai departe in contextul in care in reprezentatie nu exista text vorbit, iar versurile pot suplini aceasta calitate.

Colaborare din 2007

in ceea ce priveste spectacolul ce va fi sustinut la Luxemburg, acesta are loc la invitatia directorului Teatrului din Esch, regizorul Charles Muller, cu sprijinul primarului orasului Esch-sur-Alzette, Lydia Mutsch, si al consilierului pe politici culturale, Jean Tonnar, si cu finantarea din partea Ministerului Culturii din Luxemburg. Leg[tura Sibiului cu orasul Esch isi are radacinile inca din 2007, atunci cand a avut loc premiera spectacolului "Metamorfoze", in regia lui Silviu Purcarete, o coproductie a Teatrului National "Radu Stanca", Centre Culturel Abbaye de Neumunster, Théatre d'Esch si Luxembourg et Grande Région 2007. Colaborarea a continuat, iar in 2009, respectiv 2011, actorii sibieni au mai fost invitati la Esch cu spectacolele "Lulu" si "Cumnata lui Pantagruel", ambele in regia lui Silviu Purcarete. De asemenea, regizorul Vlad Massaci a montat la Teatrul Municipal din Esch spectacolul "Woyzeck", la care a lucrat impreuna cu scenograful Dragos Buhagiar, contribuind cu succes la mentinerea relatiilor de cooperare dintre cele doua institutii.Ajutor din LuxemburgDar si Sibiul este gazda. Asta pentru ca, la Festivalul International De Teatru de la Sibiu, Charles Muller este un invitat obisnuit, prezentand, in 2010, spectacolul "Jurnalul Annei Frank". Mai mult decat atat, acesta s-a implicat activ intr-o serie de actiuni de strangere a fondurilor pentru ajutorarea Teatrului "Radu Stanca", ce a suferit, in 24 septembrie 2011, pagube importante la Hala Simerom. Bucurandu-se de sprijinul Ministerului Culturii din Luxemburg si al comunitatii locale, Charles Muller a donat anul trecut, in semn de solidaritate si prietenie pentru Teatrul National din Sibiu, suma de 9301 euro. in 19 iunie 2011, Sibiul a fost vizitat de o delegatie condusa de Octavie Modert, ministrul Culturii din Marele Ducat de Luxemburg, cu scopul de a identifica noi proiecte pentru dezvoltarea durabila a parteneriatului dintre Sibiu si Luxemburg. Astfel, la conferinta de presa organizata cu aceasta ocazie, Klaus Iohannis, primarul orasului, a declarat ca relatia dintre Sibiu si Luxemburg s-a mentinut una fructuoasa inca din 2007, cand au impartit statutul de Capitala Culturala Europeana.

Spectacolul "Balul" vine, astfel, sa intareasca vineri, incepand cu ora 20, relatia de cooperare dintre cele doua institutii, scena Teatrului Municipal din Esch-sur-Alzette infatisand Romania trecuta. Pretul unui bilet la "Balul" variaza intre 8 si 15 euro.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 23 ianuarie 2013


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 15 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter