SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGBanciu: "Primarii protesteaza impotriva desfiintarii spitalelor si transformarea lor in camine de batrani"

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Presedintele Asociatiei Oraselor din Romania (AOR), primarul orasului Saliste, Teodor Dumitru Banciu, a declarat ca primarii oraselor din Romania se declara ingrijorati si nu sustin procesul de reorganizare a sistemului spitalicesc, inceput deja de Ministerul Sanatatii, se arata intr-un comunicat de presa. AOR va inainta un protest scris ministrului Sanatatii, Cseke Attila si ii va cere sa nu desfiinteze spitalele si sa respecte autonomia locala, stiut fiind faptul ca spitalele ce urmeaza a fi transmate in camine de batrani, se afla in subordinea primariilor. Deja, unii primari din tara si-au angajat avocati si intentioneaza sa dea in judecata Guvernul, in contencios administrativ, ca prima masura de protest impotriva reorganizarii spitalelor.

"Avem numeroase semnale de la primari din tara, nemultumiti de ordinnul de ministru, prin care se desfiinteaza spitalele. Cetatenii vor avea de suferit. Si asa ne pleaca medicii din tara, iar in multe zone, unde sunt orase mai mici sau sate si comune, tinerii medici nu sunt atrasi ca sa vina sa munceasca. Nu suntem de acord cu desfiintarea spitalelor atat de necesare cetatenilor si transformarea lr in camine de batrani. Si batranii trebuie ajutati si sunt convins ca se pot construi camine sau se pot gasi solutii pentru sprijinirea varstinicilor, insa nu suntem de acord cu desfiintarea spitalelor", a precizat presedintele AOR, Teodor Dumitru Banciu, primarul orasului Saliste.

Acesta atrage atentia asupra implicatiilor masurii de reorganizare a sistemului spitalicest, si anume, faptul ca Guvernul ia decizii in locul autoritatilor locale, ceea ce este o incalcare a autonomiei si pune in pericol descentralizarea mult discutata in ultimii ani.

"Primarii si locuitorii din orase sunt indignati, pentru ca e firesc sa se intrebe cine va mai face actul medical acolo unde nu vor mai fi spitale. In urmatoarele zile, vom strange doleantele primarilor membrii AOR si ne vom adresa ministrului Sanatatii, care trebuie sa stie ca incalca autonomia locala, iar masura de a restrange numarul de spitale, va duce in timp la cresterea cheltuielilor materiale si la haos. In cel mai fericit caz, ministrul putea sa ofere criterii de performanta, de selectie, dar in nici un caz sa desfiintezi spitale din subordinea primariilor", a explicat presedintele AOR.

AOR nu crede ca mitingurile vor solutiona problema spitalelor, insa tot mai multi primari analizeaza oportunitatea de a se judeca cu Guvernul, in contencios.

"Nu putem opri desfiintarea spitalelor, decat prin forme legale. Nu ne apucam de mitinguri pentru ca degeaba faci mitinguri, sunt cai administrative. Domnul primar de la Cisnadie (judetul Sibiu) intentioneaza sa atace in contencios hotararea de Guvern, iar acesta nu este un caz unic, mai multi colegi mi-au comunicat ca vor face asta, pentru ca se incalca autonomia locala. Deocamdata, ne adresam ministrului Sanatatii in scris si incercam sa ii aratam consecintele nedorite de nimeni, ale planului sau de reorganizare a sistemulu spitalicesc", a anuntat Banciu.

Conform proiectului Ministerului Sanatatii, dintre cele 435 de unitati sanitare cu paturi care exista in prezent atat in reteaua proprie, cat si in administrarea autoritatilor locale, 182 unitati sunt propuse sa ramana fara personalitate juridica si sa se reorganizeze in sectii exteriore. Dintre cele 182 de spitale, un numar de 111 unitati sanitare vor fi comasate, iar restul de 71 sunt unitati care se vor reprofila in camine pentru persoane varstnice sau centre de permanenta.Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 03 februarie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 29 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter