SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGBani pentru acustica Salii Thalia

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Consiliul Judetean Sibiu va propune in proiectul de buget pe anul viitor finantarea lucrarilor de amenajare a Salii Thalia in vederea optimizarii acusticii salii de concerte. Investitia, estimata la suma de 120.000 euro, este programata pentru lunile iulie-septembrie 2013, perioada de vacanta a orchestrei. "Am inteles ca una dintre problemele cu care se confrunta Filarmonica este acustica salii. Va anuntam ca vom finanta aceasta investitie in cursul anului viitor si speram ca in perioada de pauza pana cand se anunta stagiunea 2013 - 2014 acustica salii sa fie simtitor imbunatatita tinand cont ca proiectul prezentat noua de Filarmonica de Stat, la Consiliul Judetean, cred ca indeplineste toate calitatile de incredere, ca investitia va avea o contributie la acustica salii si sunt ferm convins ca anul viitor poate se va crea un si mai bun cadru ", a declarat Nicolae Neagu, vicepresedintele Consiliului Judetean Sibiu.

in urma unei expertize acustice, realizata anul acesta de catre Centrul de Cercetare, Proiectare, Executie si Consulting Bucuresti SRL din cadrul Universitatii de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu ", s-a constatat ca exista un decalaj intre sunetele din orchestra. Aceasta neuniformitate este perceputa de toti membrii orchestrei, precum si de public. Expertiza s-a bazat pe rezultatele masuratorilor acustice, precum si pe observatiile obtinute cu ajutorul a doua chestionare completate de membrii orchestrei. Astfel, s-a evidentiat o defavorizare clara a perceperii celorlalte partide in ansamblul orchestrei. Pianul si corzile se aud prea slab, in timp ce grupurile din spate - percutie, suflatori alama se aud prea puternic. Totodata, calitatea auditiei in sala este mai buna in spate si la loja a II-a si mai slaba catre scena si la lojile laterale de la parter.Peretii laterali sunt prea departatiAceasta situatie necorespunzatoare a scenei este cauzata de peretii laterali paraleli si prea departati, de peretele cilindric-concav din spate si de reflexiile din tavan care sosesc cu oarecare intarziere si nu au o directie predominanta spre sala. Pana la sfarsitul lunii octombrie, Filarmonica de Stat Sibiu va finaliza proiectul "Proiectare - Reamenajare scena Sala Thalia ", realizat de catre SC RETRO STUDIO SRL Sibiu, in valoare de 10.000 euro.

Proiectul prevede amplasarea pe scena si pe tavanul de deasupra scenei a unor panouri acustice. Potrivit directorului Filarmonicii de Stat Sibiu, Ioan Bojin, panourile verticale, din lemn masiv, vor asigura o serie de reflexii rapide ajutand muzicienii sa se auda si sa poata mai bine colabora. Panourile suspendate, usor convexe, vor face ca publicul de la parter si in special din partea din fata a salii sa perceapa mult mai bine sunetele. De asemenea, potrivit proiectului, se recomanda montarea a trei grinzi pentru lumini si decoruri pentru imbunatatirea substantiala a iluminarii intregii suprafete a podiumului de concert cu lumina care sa vina de sus si partial din spate in sprijinul urmaririi partiturii. "Ne dorim ca actul muzical de calitate al Filarmonicii sibiene sa se desfasoare intr-o sala de concerte de calitate si performana mai ales sub aspectul acusticii. De aceea vom sprijini aceasta investitie si credem ca Sala Thalia va fi competitiva cu lacasuri de cultura de profil europene si internationale ", a spus Nicolae Neagu, vicepresedintele Consiliului Judetean Sibiu.

in plus, in urma amenajarii scenei, prin realizarea unei platforme la circa 3 metri fata de pardoseala scenei, publicul o sa aiba acces pe lateralele scenei, unde se vor amplasa intre 50 si 100 de scaune. Sub aceasta platforma se va realiza un spatiu pentru partea mecanica a unei viitoare orgi de concert - o mai veche doleanta a conducerii Filarmonicii de Stat Sibiu.
de Laura Buciu


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 10 octombrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 22 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter