SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGBanii centurii, pe drumul Lugojului

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Liberalii au reclamat ca aproape 11 milioane de euro, acordati lucrarilor la centura ocolitoare a Sibiului au luat drumul altor judete. Democrat-liberalii sustin ca banii se vor intoarce

Deputatul PNL, Mircea Cazan, a reclamat ieri ca 46 de milioane de lei alocati pentru constructia centurii ocolitoare a Sibiului au fost relocati catre reabilitarea sectiunii Drobeta Turnu Severin - Lugoj. Acesta este articolul 12 din Capitolul I al rectificarii bugetare propusa de guvernul condus de Emil Boc. In total, aproape 11 milioane de euro, banii ar urma sa se intoarca in Sibiu, sustine presedintele PD-L Sibiu, Ion Ariton. Nu de aceeasi parere sunt liberalii. "E foarte greu sa pastrezi banii atunci cand ii ai, e si mai greu sa ii recuperezi", a avertizat viceprimarul Virgil Popa.

Liberalii lanseaza un apel catre toti parlamentarii de Sibiu sa sustina cauza municipiului si sa nu voteze rectificarea bugetara propusa de Guvernul Boc sau sa aduca amendamente, pentru ca banii sa nu fie luati. "Ar trebui ca toti parlamentarii sa uite de culoarea politica pe care o reprezinta, iar atunci cand rectificarea va intra pe ordinea de zi a parlamentului sa facem toti front comun. Sibiul este din nou lasat la margine si mi-e groaza de ce se va intampla la iesirile si intrarile din Sibiu in urmatorii patru, cinci ani, pentru ca nu cred ca se vor incheia lucrarile la centura Sibiului mai devreme", a declarat deputatul Mircea Cazan.

Liderul PD-L Sibiu, Ion Ariton, sustine ca stia de ideea ministrului Transporturilor, Radu Berceanu si chiar a sustinut-o. "Centura ocolitoare a Sibiului este prioritara si se va face, nu intra in discutie. S-a discutat insa posibilitatea ca o parte din bani sa fie folositi in alta parte, daca in primul trimestru nu este nevoie de ei la centura ocolitoare a Sibiului. Atunci cand va fi nevoie, se va face o noua rectificare, iar banii vor fi folositi pentru lucrarile la centura", a explicat senatorul democrat-liberal. In acest moment, la centura Sibiului se lucreaza doar la cele 17 poduri, pentru restul lucrarilor trebuind sa se astepte adaptarea proiectului la realitatea din teren. Acest demers ar trebui sa mai dureze 18 luni, sustin surse din cadrul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale.

Liderul PSD Sibiu, Ioan Cindrea sustine ca problema centurii Sibiului se afla in totalitate in mainile democrat-liberalilor. "Va rog sa-i intrebati pe colegii parlamentari de la PD-L, pentru ca atat colegiul in care se afla centura, cat si ministrul de resort sunt in aria lor. Atat am de declarat referitor la acest subiect". CENTURA Sibiului a fost declarata prioritate "zero" de toate partidele importante. Rand pe rand PNL, PD-L si PSD au declarat prin reprezentantii din teritoriu ca pentru ei, centura ocolitoare a Sibiului este principalul obiectiv.

Reprezentantii Max Boegl - Geiger - Comtram spun ca, pana acum, nu au avut probleme cu banii. "Toate facturile au fost achitate, chiar inainte de scadenta lor. Daca este adevarata retragerea acestor fonduri, atunci o sa fie probleme", au declarat reprezentantii joint-venture-ului pentru Sibiu Standard. Acestia au inceput lucrul si la terasamentul cuprins intre kilometrul 0 al centurii si intersectia cu DN 14.


 
de Alin BRATU


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 14 aprilie 2009


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 23 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter