SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Bariera stabilor de la Imparatul

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Cui foloseste bariera instalata de administratia locala inainte de Hotelul imparatul Romanilor? Bariera este instalata cu treizeci de metri inainte ca strada Xenopol sa se intersecteze cu Nicolae Balcescu, loc in care, oricum, este instalat un pilon mobil, pentru blocarea accesului autovehiculelor.
Dincolo de acea bariera nu au voie sa treaca decat anumiti privilegiati, in speta sefii care frecventeaza imparatul Romanilor. Reprezentantilor societatii civile, cum ar fi cei de la Crucea Rosie, le este interzis accesul, desi sediul lor se afla dincolo de bariera, iar cei de la Crucea Rosie au, adeseori, transporturi de ajutoare de depozitat. Bariera de la coltul strazii Xenopol inspre Nicolae Balcescu a fost platita din banii publici cu aproximativ 15.000 de lei.
Bariera de la imparatul Romanilor se ridica dupa preferinte. Cei aproximativ 15.000 de lei, cat a cheltuit municipalitatea pentru fiecare bariera instalata in centrul istoric, au fost cheltuiti, in acest caz, in folosul celor putini.
Printre cei carora le este interzis accesul dincolo de bariera se numara si reprezentantii Crucii Rosii Sibiu. Pentru a descarca materiale, de exemplu, masina Crucii Rosii Sibiu nu primeste permisiunea de a trece de bariera pentru a ajunge la sediu, pe strada Xenopol nr. 1. " in mod frecvent intampinam probleme. Nu am fost lasati sa trecem. in final, am primit si noi o cartela de la intrarea pe Bulevardul Balcescu, de langa Orange Shop. Nu stiu cine se ocupa de bariera, nu stiu a cui a fost ideea, nu stiu care este scopul. Ştim ca noi nu avem voie. Este o mica mafie locala. in mod normal, ni se spune ca nimeni nu poate trece. Urmariti numai cateva zile, o sa vedeti cine are, totusi, voie ", a subliniat Claudia Popa, directorul Crucii Rosii Sibiu.
Iar dupa cum poate observa aproape orice sibian, intre bariera de pe Xenopol si pilonul mobil care blocheaza accesul spre Nicolae Balcescu parcheaza, in special, masinile celor care merg la Hotelul imparatul Romanilor.

Intentii oficiale

Municipalitatea justifica prezenta barierei prin necesitatea unei delimitari intre zona pietonala si zonele circulate de autovehicule. " Bariera de la Hotelul imparatul Romanilor a fost amplasata in acea zona conform noului concept de trafic in centrul istoric al Sibiului, pentru delimitarea zonei pietonale (Bulevardul Nicolae Balcescu) de zonele adiacente. Costul montarii acestui sistem de delimitare este inclus in costul total al lucrarilor pentru implementarea noului concept de trafic ", se arata in raspunsul Primariei Municipiului Sibiu.

180.000 in total

Barierele la principalele intrari in centrul istoric al orasului au fost amplasate la inceputul lunii februarie in zonele Odobescu - Brukenthal, Odobescu - Piata Huet, Xenopol - Nicolae Balcescu, Avram Iancu - Piata Mare, Hotel Bulevard - Nicolae Balcescu, Piata Huet - Piata Mica, Magheru - Piata Mare, Turnului - Pasajul Scarilor, Balcescu - Piata Mare, Cetatii - Gheorghe Lazar, Cetatii - Papiu Ilarian. " Conform contractului incheiat cu SC Ora Exacta SRL, la o valoare de aproximativ 180.000 de lei, firma oradeana a montat cei 12 piloni mobili, a furnizat 100 de cartele magnetice ce pot fi folosite pentru actionarea pilonilor mobili, opt sisteme de citire a cartelelor si sistemul central de comanda: computerul central care contine programul pentru controlul accesului si unitatea de racordare a cartelelor magnetice ", transmitea municipalitatea sibiana in prima parte a lunii februarie. in urma unui calcul simplu, amplasarea fiecarei bariere a costat 15.000 lei.
de Magda CACE


Med Elite



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate joi, 06 septembrie 2007






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 26 aprilie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter