SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGBataie pe Vointa: "Sibienii vor fotbal, nu balet!"

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Şedinta de Consiliu Local de maine se anunta destul de agitata. Proiectul de hotarare depus de consilierii PDL, privind acordarea de bani de la bugetul local pentru echipa de fotbal FC Vointa Sibiu a nascut controverse, insa democrat-liberalii au anuntat ca nu vor renunta la sustinerea lui. in sala, la sedinta, va fi prezent si patronul echipei, a precizat consilierul Ovidiu Luca. El a declarat ca a vorbit cu patronul echipei de fotbal FC Vointa Sibiu care i-a spus ca primarul Klaus Iohannis l-a invitat.

Suplimentare de fonduri pentru Vointa

Livia Sava, Ovidiu Luca si Mariana Brunchea sunt cei trei consilieri PDL din Consiliul Local Sibiu care vor sustine proiectul de acordare a unei sume suplimentare de bani pentru FC Vointa Sibiu, dat fiind faptul ca situatia echipei s-a schimbat odata cu accederea ei in prima liga. "Demersul nostru de finantare a echipei de fotbal Vointa, care joaca, spre bucuria noastra a tuturor, in Liga I, vine din faptul ca am identificat o necesitate, e drept la jumatatea anului bugetar. Este nevoie sa sprijinim aceasta echipa pentru a ne reprezenta cu onoare in Liga I. Demersul nostru este unul legal, e dreptul consilierilor sa faca astfel de proiecte de hotarare. Am identificat si sursa. Este vorba de capitolul 67.02, care se refera la finantarea agendei cultural-sportive, pentru ca Vointa a primit bani din buget, doar ca acum sumele trebuie sa fie altele decat cele initiale, deoarece s-a schimbat situatia clubului ", a spus consilierul PDL, Livia Sava. Aceasta a precizat ca atat ea, cat si colegii ei consilieri PDL au discutat cu consilierii de la celelalte partide, insa totul va depinde maine, la vot, de vointa primarului Klaus Iohannis. 

Bani acum, nu la anu'

Consilierul PDL, Ovidiu Luca, spune ca FC Vointa are nevoie de bani acum, nu anul viitor. Chiar daca echipa de la Sibiu nu va rezista in Liga I, consilierul spune ca investitia este una buna si va putea aduce si bani. "in spatele acestui club se afla 127 de copii si doua echipe de juniori. Exista o echipa a doua, care s-a calificat intr-o divizie superioara, dar nu are fonduri pentru a juca. Cheltuielile de intretinere a stadionului sunt, in functie de sezon, intre 3.000 si 6.300 de euro. Nu trebuie uitat ca CSM Sibiu si Şoimii joaca, de asemenea, pe acest teren. Aceste echipe sunt ale Primariei, dar Primaria nu plateste. in acest moment, FC Vointa Sibiu are dispensa pentru anul acesta sa folosim terenul asa cum e, dar de anul viitor poate va trebui sa gasim alt teren. Daca Vointa nu rezista, banii investiti nu se pierd. Ganditi-va ca Steaua isi cauta teren acum, dar trebuie sa fie omologat FIFA. Daca terenul va fi omologat, banii vor veni si ei ", a spus Ovidiu Luca.

El afirma ca pentru investitii minime este nevoie, la club, de circa 5,5 milioane lei. Banii sunt necesari pentru instalatia de supraveghere video, scaune, montarea unui sistem de incalzire a terenului, pentru instalatia de nocturna si altele. 

Balet? Nu! Fotbal!

Mariana Brunchea a fost extrem de categorica atunci cand a fost intrebata de unde sa vina banii pentru Vointa. Membru in Comisia Economica, Mariana Brunchea a facut o comparatie strict economica: "Pentru 2011, bugetul agendei cultural-sportive a fost de 6 milioane de euro, dintr-un total de 76 de milioane de euro. Deci 8 la suta din bugetul Sibiului a mers pentru agenda cultural-sportiva. Acum noi cerem ca din cei 6 milioane care s-au dus aproape toti la cultura sa se duca un milion la echipa de fotbal, mai ales ca exista o economie la buget. Pentru ca daca luam in calcul cati spectatori au fost la Teatrul de Balet, de exemplu, si cati spectatori au fost la meciul Vointei, constatam ca sibienii vor fotbal, nu balet! Şi atunci trebuie sa le dam fotbal, ca circ politic le dam destul ", a spus consilierul PDL.
de Laura Buciu


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 27 iulie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 04 decembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter