SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGBaza didactica de 2,6 milioane de lei, nefunctionala din cauza blocarii posturilor

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

O baza didactica din statiunea sibiana Paltinis, pentru a carei dotare statul a platit 2,6 milioane de lei anul trecut, este nefunctionala din cauza blocarii posturilor, fiind necesara angajarea a patru persoane pentru ca elevii sa poata merge in tabara la munte si sa aiba toate facilitatile.

Potrivit sefului Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Sibiu, Constantin Gorun, o baza didactica din statiunea Paltinis care apartine Clubului Sportiv Scolar "Soimii" Sibiu este nefunctionala din cauza blocarii posturilor si a imposibilitatii de a angaja personal.

"Avem o baza didactica la Paltinis, de 2,6 milioane de lei, finantata din bugetul statului, dar nu avem personal pentru asigurarea mancarii si ingrijirii acestei baze. Ea nu poate fi functionala. Este o cladire cu spatii de cazare, cantina, bucatarie dotata cu aparatura noua si tot ce trebuie", a declarat, miercuri, corespondentului Mediafax Constantin Gorun.

Potrivit acestuia, baza sportiva ar putea primi, anual, sute de elevi, care ar avea toate facilitatile.

"Elevii vin in tabara sau in cadrul tematicii lor ca licee sportive. Vin cu profesorii, dar servesc masa la Pensiuni sau alte restaurante, ceea ce este un disconfort. Nu intotdeauna ai incredere in ceea ce se serveste, plus ca altul este pretul la restaurant. Acum se foloseste, din cand in cand, doar baza hoteliera pentru ca exista femeie de serviciu angajata de dinainte. Ea poate face curat dupa plecarea elevilor, dar nu se foloseste toata baza", a declarat Gorun.

Seful ISJ a sustinut ca problema de la Paltinis ar putea fi rezolvata prin deblocarea a patru posturi: un bucatar, un ajutor de bucatar, un ingrijitor si un fochist.

Gorun a precizat ca, in tot judetul, ar fi nevoie de deblocarea a 50 de posturi unice pentru ca unitatile sa functioneze cum trebuie.

"La noi nu s-a aplicat regula cu deblocarea posturilor unice. In invatamant, trebuie sa apara sapte posturi vacante pentru deblocarea unui post. Atunci, trebuie sa le dam, cu prioritate, acolo unde e necesar. De exemplu, sunt situatii la gradinite cu program prelungit unde avem un singur bucatar. Eu trebuie sa il dau acolo pentru ca altfel nu poate sa functioneze", a afirmat seful ISJ Sibiu.

Gorun a anuntat ca i-a sesizat problema premierului Emil Boc, la ultima vizita a acestuia la Sibiu, si i s-a recomandat sa ia legatura cu Prefectura Sibiu, dar si cu Ministerul Educatiei si Cercetarii si Ministerul Finantelor, in vederea rezolvarii acestor probleme.

Potrivit lui Gorun, in judetul Sibiu sunt blocate peste doua sute de posturi din invatamant.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 20 octombrie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 16 ianuarie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter