SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGBercea Mondialu a dat bani cu imprumut pentru `afacerea PD-L la Biertan`

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Scandalul de la Biertan, oficializat prin ancheta Corpului de control al Prefectului, scoate la iveala increngaturi greu de crezut, in cadrul carora institutiile publice isi dovedesc incapacitatea sau reaua-vointa. 

Povestea lansata cu mare tam-tam saptamana trecuta este simpla: in lipsa primarului din Biertan, internat, viceprimarul din localitate a venit la Prefectura spre a se plange ca, in urma unor achizitii dubioase de materiale impotriva incendiilor, conturile bugetului local vor fi blocate. Ca materialele au fost cumparate si facturi de 600.000 de lei neachitate. Ca printr-o decizie a Tribunalului Olt, firma Inter Top Metal, cea care a livrat materialele, a primit dreptul de a executa silit Consiliul Local Biertan. `Pe surse` in presa cotidiana a fost livrata soparla ca firma Inter Top Metal ii apartine lui Anghel Sandu, cunoscut drept `Bercea Mondialu`, ruda prin alianta cu Mircea Basescu, fratele presedintelui Traian Basescu.

La nivelul Sibiului, Corpul de control al Prefectului s-a dovedit inutil – `ca urmare a neachitarii, de catre CL Biertan, a unei parti din obligatiile rezultate din contractul de achizitie de materiale pentru stingerea incendiilor, din partea firmei Inter Top Metal SRL, cu sediul in localitatea Potcoava, judetul Olt, (...) conform dispozitiilor legale, conturile Primariei Biertan pot fi blocate in urmatoarele 6 luni, in cazul in care debitul nu este achitat`, decreta oficial Corpul de control al Prefectului. Fara, macar, sa verifice ca firma Inter Top Metal este radiata din 28 decembrie 2009 – informatia apare gratuit pe site-ul Ministerului Finantelor. Cum firma este radiata, inexistenta, nu poate pretinde achitarea unor debite.

Gafa monumentala a Corpului de control al Prefectului Sibiului paleste, insa, pe langa deciziile date de judecatorii Tribunalului Olt. La trei luni de la desfiintarea firmei Inter Top Metal, judecatorii emit sentinta cu numarul 115 din 2010, prin care mentin, in parte, o alta sentinta data in ianuarie 2010, la o luna dupa desfiintarea firmei Inter Top Metal. In contul acestei firme, judecatorii din judetul Caracalului `someaza debitoarea (CL Biertan – n.r.) sa achite debitul de 611.969,8 lei in 20 de zile de la ramanerea irevocabila a hotararii`

Bercea Mondialu da bani cu imprumut

Presei din Sibiu i-a fost livrata `pe surse` informatia ca Inter Top Metal i-ar apartine lui Sandu Anghel, cunoscut sub porecla de Bercea Mondialu. Omul a devenit mai cunoscut dupa ce Mircea Basescu, fratele presedintelui Traian Basescu, i-a botezat copilul. Bercea Mondialu neaga orice implicare in afacerea de la Biertan. `E greseala, te rog frumos. Eu nu fac asa ceva. Va rog frumos. Eu nici nu am o firma asa, cu Inter Top, eu am SC Bercea Mondial`.

Dupa cateva cautari relativ simple, am descoperit ca, inainte de a fi radiata, SC Inter Top Metal apartinea lui Mihai George. Pe 18 ianuarie, Mihai George si-a deschis o noua firma, Robert Intermed Geo 10 SRL. Legatura acestuia cu Bercea Mondialu e simpla – banii pentru cumpararea marfii livrate la mai multe primarii din judetul Sibiu au fost imprumutati lui Mihai George de Bercea Mondialu. `Da, da, am luat niste bani imprumut pentru marfa. Sa cumpar marfa`, a povestit la telefon Mihai George. In convorbire el a inteles ca sta de vorba cu un reprezentant al unei primarii din judetul Sibiu si s-a aratat dornic sa isi recupereze marfa. A gasit rapid si solutii pentru a fi platiti banii care, in mod normal, trebuiau incasati de Inter Top Metal. `Pai, cum sa nu poata fi platiti banii? Mai facem alta factura, pe alta firma. Pe noua firma, da, cum sa nu. Va dau toate datele firmei, ne intalnim undeva si facem factura dupa celelalte, dupa acelea vechi. Sa iau banii mai repede, ca imi trebuie banii mai repede. Facem acum o transa de trei miliarde si restul mai tarziu`, s-a precipitat Mihai George.

Hop si PD-L

Tot `pe surse`, in presa sibiana a fost raspandit zvonul ca afacerea cu materiale de prevenire a stingerii incendiilor a fost o comanda `pesedista`. Mihai George sustine ca pe alta filiera a venit `afacerea`. Mai precis, pe linia PD-L. `Da, da cu pedeleul domnule, cu pedeleu a venit toata treaba asta. Noi nu prea mai avem acolo legaturi, ca nu suntem asa firma mare. Dar, pot sa trimit factura prin curier?`, insista Mihai George, omul de afaceri in varsta de 32 de ani, nascut in Potcoava, judetul Olt.

Degraba `linsat mediatic` de cateva institutii sibiene de presa, primarul din Biertan, Cornel Ratiu spune ca tot e un fel de `teapa` la mijloc. `Nu e vorba de politica. Noi am avut un contract pe termen mai lung si, dintr-o data, ne-am trezit cu materialele acelea la noi, fara facturi fara nimic. Le-am cerut celor de la Inter Top Metal sa vina sa isi ia materialele inapoi, ca nu le platim, dar degeaba`, spune Cornel Ratiu. In urma acestui scandal de presa, Ratiu s-a ales si cu excluderea din partid.
de Traian DELEANU


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 26 aprilie 2010


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 29 februarie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter