SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGBiblionet deschide tuturor usile bibliotecilor publice

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Locuitorii judetului Sibiu au parte de acces gratuit la Internet in cadrul mai multor biblioteci publice municipale, orasenesti si comunale. Aici ei comunica cu rudele aflate in strainatate si cauta informatii legate de sanatate, agricultura, legislatie, gasirea unui loc de munca, calificare profesionala, educatie, turism, prin intermediul programului national "Biblionet - lumea in biblioteca mea ", program in care si Biblioteca Judeteana ASTRA Sibiu este prezenta.

in perioada 2010-2012, 22 de biblioteci publice din judetul Sibiu au fost dotate cu computere si diferite echipamente periferice precum imprimanta, scanner, videoproiector, ecran de protectie, casti, camere web cu microfon si router wireless, dar si cu software. Este vorba despre bibliotecile din Agnita, Atel, Avrig, Chirpar, Copsa Mica, Darlos, Jina, Medias, Nocrich, Pauca, Rasinari, Rosia, Sadu, Saliste, Şura Mica, Şura Mare, Talmaciu, Turnu Rosu, Valea Viilor, carora li se adauga filialele Vasile Aaron, Balea si Valea Aurie ale Bibliotecii ASTRA.

Silviu Bors, directorul Bibliotecii ASTRA, spune ca pana la sfarsitul acestui an este posibil ca inca alte zece biblioteci din judet sa beneficieze de acest program.

Biblioteca Judeteana ASTRA, prin coordonatorul de proiect, Florinela Anca Vasilescu, a propus pentru runda a cincea a programului bibliotecile din Gura Raului, Ocna Sibiului, Orlat, Marpod, Merghindeal, Micasasa, Miercurea Sibiului, Mihaileni, Porumbacu De Sus si Şeica Mica.

Pe langa dotarea cu echipamente IT (91 de computere si 23 de pachete cu periferice si softul instalat), prin programul Biblionet au fost instruiti 30 de bibliotecari, s-a creat un centru de formare profesionala in cadrul Bibliotecii Judetene ASTRA, prevazut cu 11 laptopuri, si au fost specializati ca traineri doi bibliotecari, Florinela Anca Vasilescu si Laura Bucataru. Valoarea investitiei este de 617.200 lei.Investitie importanta"Chiar daca starea generala a bibliotecilor publice din judetul Sibiu nu este una dintre cele mai bune, consiliile locale au inceput sa inteleaga rostul acestei institutii de cultura pentru bunul mers al comunitatii de care raspund. Bibliotecile publice moderne se adapteaza nevoilor comunitatii, oferind cetatenilor sansa de a-si indeplini obiectivele personale, profesionale si de grup, cu rezultate pozitive pentru intreaga comunitate. De pilda, cetatenii din judet interesati pot completa cererile pentru subventii chiar la biblioteca din localitate, sub indrumarea unui bibliotecar instruit in acest domeniu, pe care apoi sa le trimita prin Internet la APIA - Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, economisind astfel timp si bani pentru deplasarea la Sibiu ", a precizat Ioan Cindrea, presedintele Consiliului Judetean Sibiu.

Programul national "Biblionet - lumea in biblioteca mea " esteuna dintre celemai importante investitii intr-o interventie deanvergura pentru facilitarea accesului public la Internetsi construirea unui sistem durabil de biblioteci publice moderneinRomania. Biblionet are o valoare totala de 26,9 milioane de dolari, este finantat de Fundatia Bill & Melinda Gates si se deruleazape o perioada de 5 ani prin Fundatia International Research & Exchanges Board (IREX).

Biblionet este un parteneriat intre IREX, Ministerul Culturii si Patrimoniului National, Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Fundatia EOS (Educating for an Open Society), Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR), Intuitext si bibliotecile publice romanesti. Microsoft Corporation a donat software in valoare de aproximativ 15 milioane de dolari catre bibliotecile din Romania, iar Bitdefender a donat 10.000 de licente Antivirus Free Edition catre bibliotecile publice din program care sunt astfel protejate de amenintarile on line.

Valoarea totala a donatiei in echipamente si software se ridica la 20.476.464 RON (aproximativ 7.000.000 USD).

in urma unui parteneriat semnat intre Biblionet si Intuitext, lider pe piata produselor educationale moderne din Romania, compania a facut o donatie de 4.500 de pachete educationale pentru dotarea bibliotecilor publice incluse in program. Aceasta este cea mai mare contributie a unei companii private din Romania pentru modernizarea sistemului de biblioteci publice. Astfel, sute de mii de copii, mai ales din mediul rural, vor putea sa se pregateasca pentru scoala in conditii la fel de bune ca si colegii lor de la oras. Fiecare pachet educational contine 19 lectii pe calculator pentru cinci materii de studiu, acoperind toata programa scolara incepand cu nivelul primar pana la cel liceal. Pachetele sunt instalate pe cate doua calculatoare din fiecare biblioteca.
de Sorana Maier


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 24 septembrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 12 mai 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter