SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGBiserica de Gheata a fost binecuvantata de sapte preoti

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Slujba de sfintire a Bisericii de Gheata a fost oficiata de preotii ortodocsi Ioan Chidu (Parohia Avrig 3), Mihaiu Resiga (preot pensionar- Avrig), Ovidiu Stroe (Parohia Avrig 1), pr. Ştefan Ioan Crisan si cantaretii Dan Santinel si Liviu Ursu (Biserica Greco-Catolica, Parohia Bradu), Protopopul evanghelic Dietrich Galter, Michael Ştefan Reger (Biserica Evanghelica, Parohia Carta) si Oscar Raicea (Biserica Romano-Catolica " Sfanta Treime " Sibiu), numarul preotilor prezenti la festivitate fiind similar cu cel inregistrat anul trecut la acelasi eveiment.

in ciuda conditiilor meteorologice destul de grele (strat de zapada foarte consistent si vant puternic), la Balea Lac sambata nu au lipsit turistii, iubitorii de frumos si adrenalina, astfel ca ineditul lacas de cult a fost umplut la capacitate maxima de cei ce au dorit sa asiste la acest eveniment.

Ca si anii trecuti, slujba de sfintire a Bisericii de Gheata a fost compusa din cateva parti distincte, reprezentantii cultelor prezenti oficiind, pe rand, serviciul religios potrivit si permis de randuielile si canoanele fiecarei biserici. Slujba a fost deschisa de reprezentantii Bisericii Romano- Catolice, dupa care au oficiat preotii bisericilor Evanghelice, Ortodoxe si Greco- Catolice. Cea mai mare parte a slujbelor au fost rostite in limba romana, dar au existat si pasaje sau rugaciuni spuse in limbile germana si maghiara.

La final, o parte dintre preotii prezenti au stropit cu apa sfintita lacasul de cult, si au binecuvantat toti participantii. (Ulterior slujbei de sfintire a Bisericii de Gheata, au fost stropite cu apa sfintita Hotelul de Gheata, " satelitul " acestuia si Cabana Balea Lac.)

Şi in acest sezon, Biserica de Gheata de la Balea Lac respecta principiul ce a stat la baza construirii primului lacas de cult de acest fel, astfel ca se doreste a fi un promotor al ecumenismului, fiind deschisa, in mod gratuit, oricarui doritor, indiferent de religie sau orientare.

Lacasul de cult are ca model o veche biserica din satul sibian Malancrav. " Constructia ", putin mai incapatoare ca cea de anul trecut, a fost realizata in intregime din zapada, apa si multe calupuri mari de gheata (peretii au o grosime ce depaseste un metru), extrase din lacul Balea, tehnologia de construire fiind aceeasi cu cea folosita la Hotelul de Gheata.

in interior, Biserica de Gheata are un mic altar, banci, icoane in basorelief si chiar o lumanare, toate sculpate in gheata, iar iluminatul este asigurat de leduri ecologice, ce nu degaja caldura si un candelabru.

Biserica de Gheata de la Balea Lac va gazdui si in acest an, diverse evenimente, private sau cu acces liber, printre care si doua cununii ale unor cupluri din Marea Britanie. Pentru organizarea unor asemenea evenimente aici, este nevoie de programare.
de Dan Francu


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 23 ianuarie 2012


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 12 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter