SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGBiserica Greco-Catolica "Adormirea Maicii Domnului " din Bradu a aniversat un secol de la sfintire

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Miercuri, 15 august, in ziua cand crestinii sarbatoresc marele praznic al Adormirii Maicii Domnului, credinciosii greco- catolici din satul Bradu au avut alte doua motive de bucurie: sarbatorirea hramului bisericii parohiale si aniversarea a 100 de ani de la sfintirea acestui lacas de cult.

Pentru a marca asa cum se cuvine toate aceste evenimente, comitetul parohial si preotul paroh Ştefan Ioan Crisan au pregatit cateva festivitati aniversare, ce au reusit sa transforme sarbatoarea bisericii intr-o mica sarbatoare a satului.

Pregatirile pentru aceasta zi de sarbatoare au inceput in urma cu mai multe luni, iar pentru ca Biserica " Adormirea Maicii Domnului " din Bradu sa arate in felul in care se prezenta vizitatorilor miercurea trecuta (cu fatada refacuta si proaspat zugravita, acoperisul reparat, cu stranele innoite si curtea frumos amenajata etc) a fost nevoie de multa munca si efort din partea comunitatii greco- catolice din sat si a colaboratorilor acesteia.

Acum, cand rezultatul este unul mai mult decat multumitor si demn de lauda tuturor celor ce calca pragul lacasului de cult, parca nici nu mai conteaza toata munca si marea cheltuiala efectuata, iar oamenii trebuie doar sa se bucure de ceea ce au realizat.

Festivitatile aniversare au debutat in jurul orei 9, cand la lacasul de cult a fost oficiata slujba Utreniei, un serviciu religios ce are o bogata traditie si o insemnatate aparte pentru credinciosii greco- catolici din Bradu. Imediat dupa, a urmat Sfanta Liturghie, slujba ce a reusit sa umple de bucurie inimile tuturor celor prezenti prin caracterul special al acesteia. intr-o zi cu o insemnatate asa de aparte, nu au fost uitati nici ierarhii, preotii, diaconii, calugarii sau maicile ce au oficiat in timp la biserica din Bradu si care nu mai sunt printre noi. in memoria acestora, soborul de preoti a oficiat un parastas de pomenire.

La iesirea din lacasul de cult, enoriasii si invitatii prezenti au fost intampinati cu bauturi racoritoare, cozonac si vin, momentul fiind folosit de multi ca un bun prilej de socializare si discutii pe diverse teme.

Pentru finalul aniversarii, gazdele din Bradu au pregatit o agapa crestina, ce s-a desfasurat la un local din apropiere.

La festivitatile prilejuite de aniversarea unui secol de viata a Bisericii Greco-Catolice " Adormirea Maicii Domnului " din Bradu au participat si reprezentanti ai conducerii Bisericii Greco- Catolice din Ardeal (pr. conf. univ. dr. Ioan Mitrofan, pr. protopop de Sibiu Nicolae Popa), preoti din mai multe parohii sibiene (Daniel Petri- Cisnadie, Ignatiu Tarko- Miercurea Sibiului, Sorin Neagu- Porumbacu de Jos, Ioan Gaban- Hamba, Nicolae Şerban- Armeni), reprezentanti ai conducerii administratiei publice locale din Avrig, diversi alti invitati.
de Dan Francu


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 20 august 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 27 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter