SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGBoala Lyme ataca din nou

Stiri din Sibiu: Sanatate Adauga un comentariu »

Un barbat de 61 de ani, din ┼×orostin, a fost internat in Sectia Boli Infectioase a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, dupa ce a fost intepat de o capusa. Pacientul este suspect de boala Lyme. Medicii au prelevat probe de sange, insa rezultatele vor fi gata peste trei saptamani. "Medicii suspecteaz[ in cazul sau contactarea bolii Lyme. in cauza s-au prelevat analize, insa confirmarea sau infirmarea diagnosticului va sosi abia in trei saptamani ", a declarat Decebal Todarita, purtatorul de cuvant al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta.

Bolnavul urmeaza tratament de specialitate, cu antibiotice, iar starea sa este stabila.

Potrivit reprezentantilor Directiei de Sanatate Publica (DSP) Sibiu, in judetul Sibiu exista " o infectare masiva a populatiei de capuse cu bacteria Borellia burgdorferi (responsabila de imbolnavirea cu boala Lyme - n.r.) si prin urmare un risc crescut de imbolnavire pentru populatie, dupa intepatura de capusa ". " Persoanele cu cel mai mare risc de imbolnavire sunt cele care lucreaza in aer liber, in profesii cum ar fi: silvicultori, agricultori, constructori, gradinari, lucratori in amenajarea spatiilor verzi, in administratia parcurilor si padurilor, topografi, lucratori cai ferate, lucratori in exploatarea gazelor naturale, dar si persoanele care lucreaza in gradinile proprii sau cei care petrec mult timp in natura (paduri, parcuri) ", au precizat reprezentantii DSP Sibiu.

Reprezentantii DSP spun ca pentru a preveni intepaturile de capuse este recomandabil sa purtam imbracaminte adecvata (cu maneca lunga si pantaloni lungi), sa aplicam pe piele insectifuge, sa pulverizam hainele cu insecticide, sa evitam activitatile in apropiere de paduri, arbusti, iarba inalta si frunze uscate, iar daca nu este posibil, sa aplicam masuri avand drept scop reducerea populatiei de capuse (indepartarea frunzelor uscate, cosirea ierbii inalte) ".

De asemenea, DSP Sibiu recomanda ca la intoarcerea in locuinta, sa ne controlam cu atentie pielea si sa ne uitam cu atentie si la animalele de companie, pentru a descoperi capusele care raman atasate pe piele.

Daca o persoana a fost intepata de capusa, specialistii recomanda ca extragerea acesteia sa se faca intr-un serviciu de urgenta unde sunt folosite pensete speciale, pentru a evita ruperea capului de capusa (care poate produce o infectie locala), sau strivirea corpului capusei (care sporeste riscul de patrundere a infectiei prin pielea lezata). La primele semne de boala (roseata la locul intepaturii, febra, frisoane, dureri de cap, dureri musculare si articulare) bolnavul trebuie sa se prezinte la medic, pentru consultatie si tratament antibiotic.Statisticile DSP Sibiu arata ca in anul 2010, in judetul Sibiu au fost confirmate 69 de cazuri de boala Lyme, in anul 2011 au fost confirmate 159 de cazuri noi, iar in anul 2012 s-au confirmat prin analize un numar de 213 noi cazuri de imbolnavire cu boala Lyme.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 16 aprilie 2013


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 28 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter