SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGBoc: "Sibienii sa-si faca poze cu tirurile prin Sibiu!"

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Premierul Emil Boc si ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, au venit la Sibiu cu elicopterul in jurul orei 10.00. Au aterizat pe centura Sibiului, in zona Vestem, si de acolo au vizitat santierul centurii cu masina. Au parcurs intreg tronsonul I al centurii Sibiului si s-au oprit, pe centura, in zona Ocna Sibiului, in apropierea caii ferate. Aici, cei doi s-au informat asupra mersului lucrarilor, insa Emil Boc parea deja pus la curent de Radu Berceanu in legatura cu situatia investitiei. "Am venit la Sibiu, deoarece in sedinta de Guvern, ministrul Radu Berceanu ne-a informat ca centura Sibiului va fi gata in acest an. Trebuie sa lasam in istorie traficul greu prin Sibiu", a mai punctat premierul Romaniei. Emil Boc nu a vizitat, insa, si tronsonul doi al centurii, cel pe care lucreaza societatea Vectra, dar s-a informat asupra stadiului lucrarilor. Proiectul centurii Sibiului se ridica la aproape 50 milioane de euro. Potrivit ministrului Radu Berceanu, 14 milioane de euro au fost cheltuite pentru exproprieri, in timp ce 4 milioane de euro au fost folosite pentru mutarea utilitatilor de pe traseul centurii. Emil Boc a ramas impresionat de podul peste calea ferata de la Ocna Sibiului, in fapt cel mai mare viaduct de pe traseul centurii - 364 de metri, si de cel de peste Cibin din Gusterita. in total, pe traseul centurii ocolitoare a municipiului Sibiu exista 17 poduri, acestea fiind finalizate in proportie de peste 90 la suta. in alta ordine de idei, premierul Emil Boc nu a dorit sa faca prea multe comentarii pe seama faptului ca o firma in care este implicat si prefectul Sibiului lucreaza pe centura. "Institutiile abilitate sa-si faca treaba", a fost raspunsul premierului.

Autostrada Sibiu - Pitesti nu este acoperita financiar

Centura Sibiului va fi inclusa in coridorul IV pan-european de transport. in acest moment, se finalizeaza cateva din centurile ocolitoare de pe traseul coridorului, cum este cazul si centurii Sibiului. Radu Berceanu, ministrul Transporturilor, a spus ca tronsonul de autostrada dintre Sibiu si Pitesti este neacoperit financiar. Totodata, potrivit afirmatiilor lui Berceanu este o investitie complicata si scumpa, avand in vedere ca trebuie contruite pasale dificile, gen tunel-viaduct- tunel- viaduct. "Tronsonul va fi concesionat. Cea mai buna varinata este concesionarea pe doua portiuni. Anul viitor va avea loc licitatia internationala pentru concesiune. Aceasta va dura cel mai probabil 4 - 5 luni. Lucrarile pentru aceasta portiune vor dura aproximativ 4 ani", a apus ministrul Transportuilor.
de Cosmin Pal


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 27 august 2010


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 11 mai 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter