SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGBoc spera ca epopeea centurii s-a incheiat

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Premierul Emil Boc a efectuat, joi, o vizita de lucru pe centura ocolitoare a Sibiului, insotit de ministrul transporturilor, Radu Berceanu, si de ministrul economiei, Adriean Videanu. Primul ministru a estimat ca ambele portiuni ale centurii vor fi finalizate pana la jumatatea anului viitor, daca nu vor exista contestatii legate de cel de-al doilea tronson. " A fost o intreaga epopee pentru a se putea ajunge sa se lucreze la conditii si standarde europene ", a declarat Boc, referindu-se la prima firma Todini, cea care castigase initial licitatia.

" Obiectivul principal al vizitei noastre la Sibiu il reprezinta centura ocolitoare a mununicpiului. Este o prioritate a guvernului si a sibienilor, iar angajamentul guvernului este de a finaliza pana la mijlocul anului 2010 centura ocolitoare a Sibiului. La primul tronson se lucreazp, in acest moment. Cel de-al doilea este in faza de licitatie, azi (n.r. joi) s-au deschis ofertele si speram ca procedura sa fie incheiata foarte rapid, potrivit legii, astfel incat la mijlocul anului viitor sa incheiem ambele tronsoane si sa le dam sibienilor linistea, prin eliminarea traficului greu si sa le oferim confort si celor care trec prin Sibiu ", a declarat premierul. Valorea totala este de aproximativ 70 milioane de euro, a estimat Boc. 48 de milioane a costat primul tronson, valoarea celui de-al doilea depinzand de licitatie.

Prin prezenta celor doi ministri, al transporturilor si al economiei, Emil Boc a vrut sa dea asigurarea ca lucrarile se coreleaza, cele legate de drumuri si cele legate de utilitati, si ca exista resurse financiare pentru finalizarea lor.

Berceanu nemultumit de ofertele pentru al doilea tronson
" Istoria acestui proiect este una destul de zbuciumata si neplacuta. La prima licitatie pentru primul tronson a castigat o firma italiana care nu a excelat deloc, nici calitativ, nici din punct de vedere al respectarii termenelor. Singurul domeniu la care au excelat a fost sa ceara bani suplimentari ", a declarat ministrul transporturilor, Radu Berceanu. Acesta a declarat ca acum este multumit de asocierea Geiger, Max Boegl.

" Pentru cea de-a doua portiune a trebuit sa facem o modificare, pentru ca face parte din coridorul 4 de autostrada si la un moment dat mergea in continuare catre Arad. Ca ea sa joace rolul de centura pana va fi gata autostrada, trebuia sa se inchida undeva ", a explicat ministrul. Pentru aceasta, au preluat o parte din drumul judetean, astfel o parte din centura are profil de autostrada, cu patru benzi, o parte doar doua benzi. " Aceasta portiune a constituit obiectul unei licitatii. Azi s-au defascut plicurile si nu sunt foarte incantat de ceea ce am auzit de la Bucuresti. Au venit noua firme dar pretul cel mai mic este de 9 milioane, fata de 18 milioane cat este pretul de referinta. Din experienta va spun ca este o mare nenorocire, cu noua milioane nu vor face nimic. in acesti bani nu intra nici materiile prime. Daca dam lucrarea acestei firme, atunci ei vor lua avansul, dupa care vor inventa tot felul de lucrui ca sa le marim pretul sa poata face lucrarea ", a continuat ministrul.

2012-2013 pentru autostrada
Autostrada pana la Arad va fi realizata cu fonduri europene. Deja au inceput lucrarile la doua portiuni, centura Aradului si portiunea Arad - Timisoara. " Lucrurile merg greu pentru ca am gasit unitatea de management si cele de implentare din CFR si autostrazi nepregatite dupa standardele Uniunii, nu erau auditate. Procedurile au durat sase luni, acum sunt la auditare. Aceste mecanisme fac posibil dialogul cu Uniunea Europeana. Apoi proiectele le trimitem la UEsi dupa aceea le vom scoate la licitatie si dam drumul la lucrari. Pentru unele dintre ele asta inseamna anul viitor. Proiectele sunt in general cu termene de realizare de trei ani. Asta inseamna ca unele vor fi gata in 2012, altele in 2013, daca nu sunt probleme cu licitatiile ", a declarat Berceanu.
Autostrada Sibiu-Pitesti nu a primti finantare europeana, asa ca guvernul a gasit solutia sa o dea in concesiune. 'Va fi impartita in doua tronsoane, de la Pitesti la Curtea de Arges, iar cealalta de la Curtea de Arges la Sibiu. Procedurile pentru concesionare vor incepe cu anuntul de invitatie de participare, imediat ce vom finaliza prima concesiune Comarnci - Predeal. Dupa lansare va mai dura un an pana la adjudecarea ei, iar constructia unui tronson aproximativ 4 ani. Deci sfarsitul anului 2014 va fi gata portiunea pana la Pitesti ". Ministrul a estimat ca va costa 3 - 4 miliarde euro.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 09 iulie 2009


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 27 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter