SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING"Boema e o dragoste amara"

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Cu cateva zile in urma, Valentin Leahu, redactor-sef al revistei "Cenaclul de la Paltinis", si-a lansat volumul de debut, "Apusul vinului in calimara", subintitulat "Note de boema", facandu-si un frumos dar cu prilejul "implinirii a 50 de luni de februarie".

Bucurestean de sorginte, devenit sibian de doar trei ani, Valentin Leahu este, deja, o figura carismatica in orasul nostru, pe care Corneliu V. Mihail l-a prins perfect in "insectarul" sau de buzunar: "(..) Inocent, risipitor, cu lecturi vaste, Valentin asterne cuvinte minunate, cu iz de crama voevodala. intr-un burg mereu obosit, vag conventional, cu o gramada de doctori experti doar in condoleante, isprava lui hilara, cu crasma asediata de plutonul ce-l conducea, nu va provoca decat un recul cu mina grava, ori sentinte de incarcerare literara. intr-adevar, prea multi scortosi pedanti si insipizi isi vantura veleitatile prin institutiile cetatii! Dar, sansa ta, Leahule, suntem noi, cativa minoritari literari (cu drag pentru lectura inspirat-savuroasa), care admitem ca libertatea harului poate mantui pe oricine".

Cartea este savuroasa, Valentin Leahu istorisind cu har intamplari ai caror protagonisti sunt (au fost) Dan Mucenic, Horia Tabacu, Tudor George-Ahoe, Gheorghe Dinica, Ştefan Iordache, Fanus Neagu, Cornel Brahas, Nelu Ploiesteanu, Constantin Piliuta, Colea Rautu, Cornel Nistorescu, Bogdan Pietris, Mitica Popescu, dar si unii stiuti doar de bautorii Capitalei, ratati si pitoresti.

intr-un fel de prefata, autorul se (ne) explica: "(...) Sunt aici clipele cele mai placute pe care mi le-am impus ca amintire. Oameni dragi mie, care au plecat dintre noi, dar si boemi in toata puterea cuvantului, care dau si azi culoare lacasurilor bahice prin care acesti artisti ai vietii, vinului si talentului lor traiesc si respira, lasand in urma lor parfumul boemei dintotdeauna (...). Boema mea bucuresteana e pentru toti paharnicii nocturni sau ai inserarii (...) pentru boemii care nu se opresc sa-si ascuta gandurile la cate un pahar tarziu, sub clarul de luna al boemilor care ne privesc de sus, prea de sus pentru noi, cei carora viata inca ne mai lasa un pic cate un pic, s-o rasfatam sau s-o pierdem la un poker cu paharul prea plin de nesperanta... dar si celorlalti".

in incheiere, reproduc cateva versuri semnate de Valentin Leahu, in ton cu cartea: "Boema nu-i o simpla epopee/ e o alunecare printre stanci/o biblioteca luata-n branci/si-o sticla comparata cu-o femeie/Boema e dragoste amara/fara de care viata-mi n-are rost/boema e o zi de post/... apusul vinului in calimara".


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 10 februarie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 30 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter