SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGBolnavii de cancer, pusi sa astepte: "E putin probabil ca Ministerul sa aiba bani! "

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Directorul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, dr. Liviu Cotarla, a declarat, ieri, intrebat despre demersurile pe care le face unitatea medicala pe langa Ministerul Sanatatii pentru achizitionarea unui accelerator, vital pentru bolnavii de cancer, ca este putin probabil ca banii necesari sa fie gasiti la Bucuresti, insa are incredere in alte solutii, precum un parteneriat public - privat sau o achizitie in leasing. "Un asemenea aparat costa foarte mult, depaseste posibilitatile spitalului, ale judetului, prin Consiliul Judetean. Costa intre 3 si 5 milioane de euro. Trei milioane costa aparatul ca atare, plus dotarile sau piesele, aparatele auxiliare, pe langa accelerator. Ultimele demersuri s-au facut in urma cu circa doua saptamani. Cu ajutorul Consiliului Judetean, al Prefecturii si al DSP-ului, solicitarea noastra a fost dusa la Bucuresti de catre domnul director al DSP, domnul doctor Budescu, care a avut probabil o discutie cu domnul ministru despre acest aparat. Este putin probabil ca pe linia Ministerului Sanatatii - avand in vedere ingradirile financiare in care va functiona sistemul de sanatate si in acest an, din cauza faptului ca vor trebui sa fie platite si o serie de arierate inregistrate in anii anteriori - sa se cumpere in acest an un accelerator. in aceste conditii mai avem si alte variante, speram sa le punem in aplicare pana la data anuntata de doamna doctor. Avem ca variante, de exemplu, achizitia in leasing sau parteneriatul public - privat. Deocamdata suntem in stadiul de tatonare ", a declarat dr. Liviu Cotarla, managerul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu.

Potrivit acestuia, demersurile pe langa Ministerul Sanatatii au inceput in urma cu circa jumatate de an. "Am fost personal de doua ori la Ministerul Sanatatii. Am avut o intalnire cu ministrul, s-a inregistrat solicitarea noastra de achizitie a unui accelerator de particule, aparat modern de particule, sub rezerva ca acest lucru sa se faca in acest an, 2013. intalnirea a fost in august sau in septembrie 2012. Nu stiu daca se va intampla ", a precizat dr. Cotarla.

in cazul unei achizitii in leasing, Consiliul Judetean ar trebui sa suporte costurile, iar in cazul unui parteneriat public - privat, Cotarla spune ca spitalul ar putea sa puna la dispozitie buncarul unde functioneaza actualul aparat, baza de pacienti, iar un investitor privat care ar trebui sa aiba rabdare sa isi amortizeze investitia, sa puna la dispozitie aparatul ca atare, pacientul beneficiind gratuit de tratament.
de Laura Buciu


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate sambata, 16 februarie 2013


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 02 decembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter