SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGBrio Sonores, despre spectacolul de la Sibiu: "Un concert special, pentru oameni speciali"

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Au batut sute de kilometri ca sa incante si oamenii din orasul de pe Cibin. Basarabenii de la Brio Sonores au venit bucurosi sa cante pentru prima data in Sibiu, un "oras superb", dupa cum l-au numit. Joi, la ora 14, au venit la Sala Thalia sa pregateasca repertoriul si sa faca probele de sunet pentru spectacolul din aceeasi seara, de la ora 19. "Pe aici se intra?", isi anuna sosirea Brio Sonores. "Venii cu mine, da", le raspunde tinerilor un angajat al Filarmonicii de Stat Sibiu. Si-au luat cele ce le trebuiau si au urcat pe scena. Pana acolo, numai in glume au inut-o. Pe scari si in culise, numai cu zambetul pe buze. Asa au si inceput repetiiile. si-au potrivit microfoanele si au dat drumul cantatului. Vocile lor au facut ca Sala Thalia sa rasune in maniera pop-opera.

Povestea lor

Dupa circa o ora si jumatate, timp in care am fost singurul spectator, baieii si-au incheiat recitalul si au "dat" adunarea pentru scurte povesti cu TRIBUNA. Istoria lor se scrie inca de acum caiva ani, cand cu toii urmau cursurile Seminarului Teologic "Sfinii Trei Ierarhi", de pe langa M[nasirea Zabriceni. Au cantat cu foc si si-au dedicat vocile muzicii bisericesti, dupa care au ales si un alt gen: pop-opera. in 2009, au spus ca trebuie sa mai faca un pas. si au dat viaa trupei care a castigat cea de-a patra ediie a "Romanii au talent". "Eram prieteni buni. Ne-am adunat si am facut o lista cu nume pentru trupa noastra. Si intre el erau si doua cuvinte: Brio si Sonores. si le-am unit. Asa, ne-a iesit Brio Sonores", povesteste Constantin Paladi, unul dintre tenorii formaiei. Pasiunea pentru muzica au nutrit-o inca de mici, cu toii, cand cantau pe micile scene, care i-au urcat, mai departe, in faa marelui publicul. "Interpretam piese la nivel de amator, apoi a devenit ceva serios. Am frecventat Colegiul de Muzica, dupa care am dat la Academia de Muzica. Fiecare are o istorie aparte, iar asta e istoria mea. Cu toii am mers, insa, la Academie, iar acum speram ca povestea noastra sa mearga mai departe", ne destainuie si Veaceslav Timofti.

Despre cum au devenit celebri...

Cu multe repetiii si daruire, au ales si calea catre concursul care i-a facut faimosi. "inainte de <> am repetat mult, ca sa ne facem un repertoriu pe care il avem si acum, mai vast, ca sa cantam atat in Republica Moldova, cat si peste hotare", povesteste Valeriu Moruz. Asa, au ajuns in faa jurailor de la emisiunea televizata. Toi opt au venit cu cate un trandafir in mana, pe care i l-au daruit Andrei. "Am venit sa aratam un proiect nou pe care l-am conceput. E ceva frumos. Noi muncim mult, ne place si vrem sa aflam daca si juriul si telespectatorii apreciaza ceea ce facem noi. Trebuie sa castigam inimile oamenilor", au spus, inainte de a intra pe scena emisiunii, membrii formaiei. Dupa ce au cantat, au ridicat nu numai sala in picioare, ci si juraii. Dupa ce au primit un tichet catre semifinala, s-au imbraisat cu foc si, mai departe, au castigat. De atunci, canta peste tot. in ara natala,in Romania, Rusia si asa mai departe. Cu toate ca au devenit frai cu celebritatea, nu au uitat de unde au plecat si, in fiecare duminica, canta la biserica. "Ne rugam lui Dumnezeu si ii mulumim pentru tot", spun tenorii. Cand erau mici, nu se visau atat de departe, iar Mihai Gandraman ne destainuie cu sinceritate visele lui din copilarie: "Vroiam si sofer, si preot. Dar acum sunt extraordinar de mulumit de ceea ce fac".

Planuri de viitor

Baieii au intre 22 si 33 de ani. Cel mai mare este Alexei Digore, care este, uneori, si un fel de mentor. "Eu sunt solist la Opera din Chisinau, am invaat mult, am avut inainte de Brio Sonores si experiena scenica. Uneori, sunt mentor mai mult pe limba italiana", ne povesteste Alexei. Despre planurile de viitor, membrii trupei ne spun ca pregatesc o surpriza. "Lucram la un album, intr-un format nou, cu un sound nou si creativ, in maniera Brio Sonores. Ne straduim sa aducem publicului ceea ce ne place si noua. Vor fi piese de maxima popularitate", ne povestesc Dumitru Mitu si Ion Tucan. Dupa ce au plecat de la repetiii, nu au mers "acasa", sa se pregateasca. Ci au ales sa faca un scurt tur al Sibiului, incepand de pe strada Cetaii, cunoscand povestea turnurilor, si pana la magazinele de pe strada Nicolae Balcescu si Piaa Mare.

Cu sala in picioare

in seara concertului de la Sibiu, pe scena, au spus ca au pregatit "un concert special pentru oameni speciali". Printre piesele care au adunat sute de aplauze s-au numarat "Besame Mucho", "Adagio", "Caruso", "Sa nu-mi iei niciodata dragostea", "La Traviata", "Rolling in the deep", "Time to say goodbye" si "Nella Fantasia". in faa sibienilor, au aparut veseli si energici, reusind sa ridice la dans intreg publicul. La final, au adunat mii de aplauze si aprecieri..


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 13 octombrie 2014


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 18 ianuarie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter