SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING"Brukenthal" sustine infiintarea Galeriei de Arta Lucian Pop, la Targu Mures

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Colaborarea cu colectionarii, in posesia carora se afla importante piese de patrimoniu, este un proiect devenit deja traditie in cadrul activitatilor stiintifice si expozitionale ale Muzeului National "Brukenthal". De maine, acesta va prezenta la Casa Albastra colectia lui Lucian Pop.

Expozitie de doi ani

Complexitatea creatiilor, varietatea autorilor si genurilor, precum si numarul semnificativ de lucrari de mare valoare ce pot constitui un profit estetic si spiritual pentru publicul vizitator au determinat desfasurarea proiectului pe doua segmente. Astfel, primul dintre ele este dedicat pictorilor clasici si moderni, care a fost prezentat publicului in vara anului trecut, intre august si septembrie, pentru ca cel de-al doilea sa fie rezervat pictorilor contemporani, anul acesta, intre iunie si august. "Ma simt deosebit de onorat de posibilitatea de a expune lucrarile expozitiei si anul acesta", spune Lucian Pop.

Creatii in cateva pagini

Cea de-a doua parte a expozitiei "Clasici, moderni, contemporani. Pictura romaneasca. Colectia Lucian Pop" cuprinde o selectie de 40 de tablouri care va readuce pe simeza cateva dintre capodoperele colectiei, printre care se numara "Pierrot" a lui Ştefan Luchian si "Ulcica cu flori de camp" a lui Ioan Andreescu. in plus, valorifica tablouri reprezentative pentru creatia catorva dintre cei mai frumosi artisti contemporani, de la Corneliu Baba, la Dan Hatmanu, Constantin Piliuta, Georgeta Naparus, Sabin Balasa, Vasile Grigore, Ion Alin Gheorghiu si Horia Bernea. Avand in vedere cele doua expozitii, autorul a dat nastere si albumelor aferente, cu picturile si autorii sai.

Muzeu privat la Targu Mures, consiliat de MNB

Dar asta nu e tot. Colaborarea dintre Muzeul National "Brukenthal" si colectia particulara din Targu Mures, locul de unde provine Lucian Pop, a generat si un alt proiect comun: Galeria de Arta Lucian Pop. Gandita ca muzeu, institutia privata este organizata si consiliata de specialistii Muzeului "Brukenthal", fiind un rezultat al generozitatii colectionarului de a impartasi patrimoniul artistic pe care il detine cu iubitorii de frumos, precum si al interesului si disponibilitatii Muzeului de a se implica in proiecte novatoare, care sa deschida noi spatii de cultura si arta, sa ofere mobilitate, diversitate si un nivel de excelenta vietii cultural-artistice din Romania.

Vernisajul de la Sibiu va avea loc maine, ora 13, in Sala Multimedia a Casei Albastre din Piata Mare, invitati fiind Tudor Octavian si dr. Negoita Laptoiu. Expozitia va ramane deschisa publicului pana pe 20 august.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 19 iunie 2013


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 27 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter