SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGBucur ameninta autoritatile locale cu procese

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Directorul Complexului National Muzeal (CNM) Astra, Corneliu Bucur, este revoltat pe autoritatile locale, atat pe Primaria Municipiului Sibiu, cat si Consiliul Judetean, pe care le amenninta cu procese. Nemultumirea in ceea ce priveste municipalitatea vine din refuzul primariei de a permite CNM Astra, instalarea pe stalpii din fonta din Piata Mica, a unor flyere, prin care sa semnalizeze monumentele culturale, din dreptul acelor stalpi. " Nu exista niciun element de ghidaj, iar noi doream sa atragem atentia asupra unor monumente culturale. Am ramas stupefiati sa constatam ca un spatiu public este considerat un spatiu privat al primariei. in schimb, primaria a inceput sa colmateze institutia noastra, a carei fatada este poluata de lucruri mici si colorate ", a explicat nemultumit Corneliu Bucur. Acesta este decis sa realizeze un demers oficial la primarie, dupa revenirea din concediu a primarului Klaus Iohannis si, in cazul in care nu i se va aproba cererea de expunere a flyerelor, va actiona in judecata Primaria Sibiu.

Primaria: fara bannere
De partea cealalta, reprezentantii Primariei spun ca municipalitatea nu aproba din principiu, amplasarea de bannere in centru, singurul loc tolerat fiind in fata farmaciei 24. In ceea ce priveste afisele, ei argumenteaza ca exista pilonii de afisaj si pasajele, cand vor fi finalizate. " Primaria Municipiului Sibiu a montat acele sisteme de metal pe stalpii de iluminat din centrul istoric pentru a veni in sprijinul operatorilor culturali care derulau proiecte in cadrul Programului Sibiu CCE 2007. Aceasta modalitate de promovare a fost foarte apreciata de operatorii culturali si, in opinia noastra, a fost foarte utila pentru turisti si publicul sibian. De accea, am hotarat sa le montam si anul acesta, insa doar pentru promovarea unor evenimente culturale care urmau sa aiba loc la Sibiu (ex: Festivalul International de Teatru de la Sibiu). Prin cererea inaintata Primariei, CNM Astra si-a manifestat intentia , cu alte cuvinte, de a amplasa aceste bannere/steaguri cu caracter permanent. Pentru acest gen de exista, inca de anul trecut, 18 indicatoare de orientare, care asigura directionarea catre principalele obiective turistice sau publice din Sibiu: Piata Mare, Mica, Huet, Turnul Sfatului, Primaria, Gara, Biblioteca Astra, Muzeul Franz Binder, Casa Artelor, etc. Din acestea, cinci totemuri sunt amplasate in zona Piata Mica - Piata Huet si contin o harta pe care pot fi localizate cu usurinta obiectivele turistice mentionate. De asemenea, reprezentantii Centrelor de Informare pentru Turisti (gara, aeroport si Piata Mare), ofera turistilor interesati, harti cu centrul istoric pe care se regasesc si unitatile CNM Astra ", precizeaza Sergiu Olteanu, consilier asistent, Serviciul de Relatii cu Presa, din cadrul Primariei Sibiu.
Din nou comisia de cultura

In plus, directorul CNM Astra a afirmat ca se va adresa instantei, pentru a da in judecata Consiliul Judetean (CJ), intrucat i-au respins in scris contestatia prin care solicita sa faca parte din Comisia pentru Cultura, invatamant si Culte. " Mi se incalca drepturile, intr-un refuz obstinat de a ma lasa sa lucrez in beneficiul societatii sibiene. Ma voi adresa instantei, insa demersul meu nu urmaste ocuparea unui loc pe care mi l-as dori cu ardoare. Sunt anomalii, lucruri paradoxale, care vor impiedica CJ sa-si faca datoria. Am energia sa ma bat pentru pricipiile constitutionalitatii si democratiei statului roman. Asta nu inseamna ca am intrat in zodia proceselor, insa abuzurile in oras au inceput sa fie atat de antidemocratice, incat nu se mai gaseste alta solutie, decat apelarea la institutiile de judecata ", concluzioneaza Bucur.
de Adina ALEONTE


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 15 august 2008


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 04 iunie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter