SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGBursa ideilor din economie

Stiri din Sibiu: Economic Adauga un comentariu »

"Guvernul sa faca ochii mari..."

"Eu cred ca masurile trebuie luate la nivel de regiune, dar pe bresle. Politicul de la noi nu are de ce sa se amestece in aceasta problema. Eventual, Guvernul ar trebui sa faca ochii mari la solutiile propuse de comunitatea europeana si sa se ingrijeasca doar de aplicarea lor. O spun cu toata convingerea: politicul sa nu mai faca nimic, pentru ca tot ce a facut a fost prost. A protejat bancile, si acum institutiile pleznesc de profit, dar a facut-o pe spatele industriei. Şi acum acest segment cade, tragandu-l dupa el si pe cel financiar".

(Ştefan Vuza, Grupul Servicii Comerciale Romane).

Dosare multe, bani putini

"Sa zicem ca am facut tot ce am convenit cu FMI, cu Banca Mondiala, am taiat, am facut si am dres si daca va fi adevarat ca ne pandeste pericolul unei crize sistemice, se impun masuri radicale, hotarate, de maxima urgenta, ceea ce se afla, cum se vede, pe ordinea de zi a factorilor decidenti, la nivel comunitar.

in discutia pe care am avut-o cu Jeffrey Franks, i-am semnalat un paradox, si anume ca avem din ce in ce mai multe dosare si din ce in ce mai putini bani.

Rezultatul este dat de faptul ca reusesti sa vinzi foarte putin. Daca nu vindem bunurile, toate celelalte activitati sunt in zadar. Ne vom aglomera cu active intr-o asemenea masura incat sa nu mai stim nici de noi, fara sa avem posibilitatea de a le valorifica.

Marii creditori, fie Ministerul de Finante, fie institutiile financiare, nu vor sa vinzi la orice pret. in anumite situatii nu ai incotro. Marii creditori financiari care au devenit si cei mai mari detinatori de active imobiliare, prefera sa astepte vremuri mai bune. Dupa parerea mea ar trebui sa curete terenul, fara sa se teama ca bilanturile lor se vor inrautati".

(Arin Octav Stanescu, presedintele Uniunii Nationale a Practicienilor de Insolventa din Romania).

incurajarea capitalului autohton

"Orice consum care nu aduce ulterior productie trebuie sa fie diminuat la maximum. Acolo unde nu se poate diminua, macar sa nu mai creasca (pensii, salariile bugetarilor).

Din punctul meu de vedere, trebuie sa se restructureze toate institutiile care se ocupa cu administrarea fondurilor europene si care nu au dat randament. De asemenea, este necesara incurajarea capitalului autohton, fara a se crea totusi un mediu de diversitate fata de capitalul strain. Aici trebuie incurajate la maximum posibil asocierile (pe principii reale), dintre firmele cu capital romanesc si cele cu capital strain, astfel incat sa se poata obtine avantaje la nivel de societate, din directii. Şi evaziunea fiscala trebuie diminuata continuu".

(Cristian Erbasu, Grupul de Firme Erbasu)

Exportam grau si importam faina...

"Trebuie sa vedem care sunt resursele interne la mana noastra.

in primul rand inteligenta umana, care este considerata o resursa inepuizabila, pe care trebuie sa o evaluam si sa o valorificam.

Dar aceasta impune investitii in sistemul de educatie care, dupa parerea mea, trebuie restructurat din temelii si nu pe ici pe colo, cum s-a facut prin noua lege a Educatiei.

in al doilea rand, Romania este o tara daruita. Cum valorificam asta? Spunem ca avem potential sa hranim 80 de milioane de oameni, dar nu suntem in stare sa hranim 18 milioane.

Din statistici oficiale, circa 70% din carnea procesata este din import, circa 85% din legume si fructe, de asemenea. Exportam grau si importam faina!... iti sta mintea-n loc! Apoi, exportam cherestea si busteni si importam mobila... Mai discutam de potentialul turistic al Romaniei, insa nu am citit despre niciun proiect de dezvoltare turistica a vreunei zone, pe baza unui plan urbanistic de detaliu. Noi am ajuns intr-o situatie extrem de dificila. Suntem precum cel care a ajuns in groapa si sapa in continuare, crezand ca iese afara. Stai putin! Gaseste o scara, iesi afara, uita-te imprejur si vezi ce e de facut!".

(Ioan Cuzman, prsedintele SIF 1 Banat-Crisana)
de Viorel Andriescu


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 07 noiembrie 2011


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 15 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter