SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING"Ca tanar politician cinstit, mori de foame"

Stiri din Sibiu: Politica Adauga un comentariu »

Ionut Hambasan a fost ales consilier judetean acum aproape patru ani, pe listele PD. Acum a demisionat, deoarece nu mai are timp si de politica si de cariera profesionala, prin care isi intretine familia.
Reporter: Daca nu ar fi fost dezbatute in public absentele dumneavoastra de la Consiliul Judetean, ati mai fi demisionat?
Ionut Hambasan: M-am gandit la demisie inca de cand am inceput tot periplul. Dar atata timp cat puteam sa imi fac activitatea, atata timp cat am avut sustinere, am ramas. Cu cei din partid ma intalneam aproape saptamanal, am considerat ca imi pot face datoria. Liderul nostru de grup, domnul Voinea, zicea ca decat sa aiba niste consilieri care numai sa ridice mana la sedinte, mai bine sa fie unul care intre doua avioane sa vorbeasca ceva coerent.
R.: Pana la urma de ce v-ati dat demisia?
I.H.: Era pana la urma vorba de imaginea partidului. Candidam la CJ si la Primarie, iar astfel de lucruri dau urat. Sa ma apuc eu sa stric imaginea partidului pentru care am muncit, ar fi aberant.
R.: De ce e asa de rar gestul dumneavoastra?
I.H.: Probabil ceilalti au mai mult timp si o activitate mai evidenta. Daca cineva care tine seama de exemplul meu, ar fi bine sa mai vedem demisii. Cred ca sunt destui politicieni care fac politica din alte motive.
R.: Ignorand partidul din care faceti parte, un tanar poate face si politica si cariera profesionala?
I.H.: Legile actuale sunt facute de politicienii mai in varsta. Iar acum, ca tanar politician cinsit, mori de foame. Asta o spun cu tot respectul pentru ceilalti. Daca nu ai in spate o sursa de venit care sa iti asigure traiul, nu prea ai ce face. Din politica, orice ai face, nu poti trai. Daca faci lobby pentru cineva, intri la trafic de influenta. Şi atunci, spune-mi, ca tanar politician, fara resurse, fara nimeni in spate, ce poti sa faci?
R.: Sa lasi politica deoparte.
I.H.: La mine poate e si un caz mai special. Chiar daca lucram si pentru cariera, nu pot sa spun ca am lasat politica deoparte. in politica, sunt tineri dedicati. Doar ca eu am inceput politica la 23 de ani, cand eram singur. Timp de cinci ani am tot mutat muntii, dupa care m-am casatorit si au aparut si alte responsabilitati. Automat nu te mai poti dedica unei comunitati, atat de mult cat ai vrea.
R.: Ati reusit ce v-ati propus in anii acestia?
I.H.: Eu zic ca da, in sensul ca am reusit sa promovez cateva proiecte care vizeaza zona arondata mie, si anume Valea Hartibaciului. Cei din Asociatie pot sa isi dea cu parerea. Am reusit sa imping mai departe multe cereri de-ale lor.
R.: Dupa aceste experiente, veti mai candida?
I.H.: Da. Poate chiar pentru Consiliul Judetean, nu e exclus.
CJ functioneaza un pic gresit
R.: Consiliul Judetean era ce v-ati asteptat?
I.H.: La ora asta, CJ functioneaza un pic gresit. Se produc proiecte de hotarari care trec. Ca nu ai ce face. Foarte multe sunt, insa, prost argumentate, chiar daca sunt intens discutate in sedintele de comisie. Functionarii CJ fac o motivare de jumatate de pagina care nu satisface pe nimeni, dar ramane oficiala, chiar daca in comisie vin alte argumente. Argumentatia completa nu prea apare in referatele de specialitate.
R.: De cand este actualul CJ nicio hotarare nu a fost respinsa. E un lucru normal?
I.H.: Sa punem asa problema. Singurul proiect la care am reusit sa conving un consilier FDGR nu sa voteze impotriva, ci sa se abtina, a fost cel cu strategia judetului. Şi aceea e o strategie pentru viitorul judetului pe cinci ani, care are trei pagini si restul literatura.
de Alin BRATU


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 21 martie 2008


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 25 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter