SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCabinetele medicilor de familie, in pericol de inchidere din cauza subfinantarii

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Presedintele Societatii Nationale a Medicilor de Familie (SNMF) Sibiu, Loredana Piloff, afirma ca medicii sunt nemultumiti de noile prevederi legale ce le afecteaza munca si de subfinantarea in domeniu si spune ca, daca aceasta continua, "cu siguranta" foarte multi medici isi vor inchide cabinetele.

Presedintele SNMF Sibiu, Loredana Piloff, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca medicii de familie sunt nemultumiti de prevederile contractului cadru care ar urma sa fie semnat pentru urmatorii doi ani, de bugetul orientativ de prescrieri de medicamente, de limitarea numarului de consultatii, de modalitatea de finantare a cabinetelor medicale, toate cu efecte grave, direct asupra pacientilor, transmite corespondentul Mediafax.

"Cu prevederile actelor normative din ultima perioada s-a constatat o degradare progresiva a medicinei de familie, atingand cote alarmante. S-a creat o problema deosebita in ceea ce priveste perspectiva medicinei de familie in anul 2011, problema ridicata de aceste legi pripite care incalca atat legislatia din Romania, cat si pe cea din Uniunea Europeana. Aceste probleme vor duce la importante repercusiuni asupra pacientilor, care nu vor avea parte de asistenta medicala la care au dreptul", a declarat Loredana Piloff.

Ea a precizat ca prevederile contractului cadru pentru urmatorii ani nu specifica exact suma de bani care va fi alocata medicinei de familie, iar medicii care ar semna aceste contracte ar trebui sa semneze "ceva in alb".

"Articolul 154 din acest contract cadru vorbeste de un buget orientativ la prescrierea de medicamente. Acest lucru este absolut inacceptabil si este, pe langa o incalcare a dreptului omului la asistenta medicala, si o incalcare a codului deontologic. Cum pot eu sa-i spun unui pacient care a intrat la cinci minute dupa ce eu mi-am atins plafonul ca pentru el nu mai sunt banis Cum putem fi noi pusi in situatia de a decide cine primeste si cine nu asistenta medicalas Gestionarea fondurilor nu ar trebui sa fie treaba medicilor", a declarat Loredana Piloff.

Presedintele SNMF Sibiu a vorbit de scaderea adresabilitatii pacientilor catre cabinetele medicilor de familie, dar si despre scaderea continua a finantarii acestora in ultimii ani.

Potrivit Loredanei Piloff, bugetul pentru medicina primara, in 2011, este mai mic cu peste 45 la suta decat in 2008, cand oricum a fost mic.

"Subfinantarea este extrem de mare. In Legea bugetului de stat se prevede o suma cu 3,5 la suta mai mica decat in anul 2010 pentru medicina primara, dar, in realitate, avand in vedere normele propuse pentru 2011, scaderea este de peste 25 la suta. Intrebarea este unde se duc banii contribuabililors", a afirmat Loredana Piloff.

Potrivit acesteia, medicii sunt nemultumiti de scaderea acestei finantari, care se va reflecta asupra pacientilor.

"Medicii vor refuza sa semneze contractul cadru pentru urmatorii doi ani daca nu se iau in calcul propunerile noastre si cresterea finantarii. Nu cred ca vreun coleg al meu, avand in vedere cat de impovarate sunt cabinetele, va vrea sa semneze. De data aceasta, lucrurile sunt atat de grave, incat nu avem ce pierde daca nu semnam", a declarat presedintele SNMF Sibiu.

Potrivit sursei citate, "cu siguranta" vor exista cabinete ale medicilor de familie care se vor inchide daca sistemul de finantare va fi acelasi, pentru ca au crescut foarte mult cheltuielile cabinetelor si responsabilitatile medicilor, in conditiile in care finantarile au scazut constant.

 Conform statisticilor Societatii Nationale a Medicilor de Familie - filiala Sibiu, numarul medicilor de familie din judet este de 414, dintre care aproximativ 270 au incheiate contracte cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 17 februarie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 30 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter