SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING"Calatoriile lui Gulliver" - singurul spectacol romanesc de teatru de la Edinburgh

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Un dublu succes marcheaza in aceste zile, pe pamant britanic, Teatrul National "Radu Stanca": spectacolul "Calatoriile lui Gulliver" va fi prezentat atat in cadrul Festivalului International de la Edinburgh, cat si la Olimpiada Culturala din Londra. Pretul unui bilet la spectacolele din Marea Britanie variaza intre 12 si 30 de lire sterline.

Companie de zile mari

11 spectacole de Teatru din intreaga lume au fost cuprinse in selectia oficiala a Festivalului International de la Edinburgh. Printre ele un spectacol din Romania: "Calatoriile lui Gulliver", productie a Teatrului National "Radu Stanca".

Compania in care vor juca actorii sibieni e una de zile mari, daca ne gandim ca in selectia oficiala de la Edinburgh se regasesc spectacole produse de Royal Shakespeare Company, Théatre du Soleil, Chekhov International Theatre Festival, Teatrul din Varsovia, Compania Suzuki, Teatrul Gate din Dublin, Teatrul din Basel etc. Nici textele alese pentru a fi puse in scena nu sunt tocmai usoare: "Macbeth", "Electra", "Visul unei nopti de vara", "Ţara Minunilor" etc.

Se joaca la Festivalul International de la Edinburgh, dar sunt cuprinse si in selectia oficiala a Olimpiadei Culturale din Londra. Vorbim de "Calatoriile lui Gulliver" si alte sase spectacole, ale caror reprezentatii pe taram britanic contribuie si la cea mai mare sarbatoare culturala din istoria miscarii olimpice si paralimpice. in consecinta, teatrul duce Sibiul la doua dintre cele mai importante evenimente culturale ale anului.

De cinci ori Gulliver

De cinci ori se vad "Calatoriile lui Gulliver", in varianta Silviu Purcarete, in Marea Britanie. Prima reprezentatie are loc chiar astazi, 17 august, la King's Theatre, iar bilete au mai ramas doar vreo 30, semn ca spectacolul a prins bine la amatorii de teatru. Britanicii si turistii straini au parte de teatru romanesc pana la inceputul saptamanii viitoare, ultima reprezentatie fiind programata sa se desfasoare luni seara, in acelasi spatiu. Mai trebuie spus ca de musterii nu duce lipsa niciuna dintre reprezentatiile spectacolului sibian, asa ca putine bilete mai sunt disponibile.

Succesul de care se bucura deja "Calatoriile lui Gulliver" in Marea Britanie e de inteles din cel putin doua motive. in primul rand, spectacolul a fost nominalizat in celebrul cotidian britanic "The Telegraph " drept alegerea numarul 1 in materie de teatru a criticului Dominic Cavendish. in al doilea rand, teatrul sibian si-a facut deja renume la Edinburgh, dupa ce in 2009 a prezentat mega - productia "Faust ", in regia aceluiasi Silviu Purcarete, iar Ofelia Popii a fost premiata cu Herald Angel Award, pentru rolul Mefisto.

Spectacolul "Calatoriile lui Gulliver" porneste de la opera lui Jonathan Swift si se prezinta ca o serie de exercitii scenice, in care se impletesc si fantezia regizorului Silviu Purcarete si o aspra satira politica. Productia beneficiaza de o partitura originala semnata de compozitorul irlandez Shaun Davey, creatorul suitei muzicale pentru "Vocile din Cimitirul Vesel ", de scenografia realizata de Dragos Buhagiar si de aportul actorilor: Veronica Arizancu, Diana Fufezan, Raluca Iani, Tomohiko Kogi, Alexandru Malaicu, Adrian Matioc, Serenela Muresan, Adrian Neacsu, Alexandru Nicoara, Eduard Patrascu, Catalin Patru, Ofelia Popii, Cristina Ragos, Natalie Sigg, Ciprian Scurtea, Cristi an Stanca, Pali Vecsei si Corina Visinescu. Muzica live este asigurata de organistii Radu Iancu / Teodora Carciumaru.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 17 august 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 19 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter