SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCamere de supraveghere pentru dascali

Stiri din Sibiu: Educatie Adauga un comentariu »

La noi, toate cele se fac pompieristic, adica in pripa si superficial. (Ati vazut vreodata cum actioneaza pompierii la un cat de mic foc? Sparg geamuri, rup usi, darama pereti, dau cu spuma pe tot cartierul, udandu-i cu tulumbele si pe cei care fac baie in blocurile vecine!) Acum, toti analistii, specialistii, politologii, psihologii, comentatorii se ocupa de plagiatori, de parca astia ar exista doar de cateva zile si reprezinta o mare plaga a societatii, precum capusele, despre care, pana acum, stiam ca te inteapa numai daca te amesteci cu oile si caprele, in pasunat, nu prin parcuri si gradini botanice. A fost de ajuns ca unul sa "descopere" ca altul s-ar fi inspirat peste masura, in lucrarile sale universitare, din niste scrieri ale unor precursori, ca o intreaga haita de scormonitori in cacat s-au apucat sa-i purice si sa-i caute la oua, mai ales, pe adversarii politici. Asa se face ca, dupa ce a fost "demascat" Ioan Mang, bube s-au gasit si-n doctoratul Codrutei Kövesi, care nu-i oarecine in tara asta, iar lista ramane deschisa. Fara sa ma cred infailibil in afirmatii, va spun ca, daca nu toti, cei mai multi doctori de dupa 1989 si-au luat titluri cu teze masluite, poate nu de ei, ci de cei pe care i-au platit sa le faca. (imi amintesc ce scandal s-a iscat cand Eugen Barbu a publicat frumosul roman "Incognito", in interiorul caruia s-au gasit pasaje lungi reproduse ad litteram din mai multi scriitori rusi. Din surse sigure stiu ca plagiatorul nu era Barbu, ci unul dintre "negrii" lui, Nicolae Paul Mihail, pe care-l folosea la documentare. Bietul E.B. era pus intr-o mare dilema: sa recunoasca plagiatul ori sa dea vina pe N.P.M., ceea ce-l descalifica in postura de creator).

Ca sa nu mai lungesc pelteaua, daca tot s-a dus vorba ca elevii si studentii copiaza pe rupte la examene, asa ca trebuie supravegheati de camere, de ce n-am pune si pe urma dascalilor tehnica de ascultare si supraveghere video.

Daca li s-ar da un test de limba romana, sunt convins ca niciun ministru n-ar sti sa scrie corect: inot, innod, innopta, deszapezi, subsoara, dar sunt burdusiti de titluri, care de care mai pompoase si de diplome, care de care mai extravagante.

La romani, se pare ca furtul reprezinta o a doua natura.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 01 iunie 2012


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 11 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter