SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCampania Polisano - coronarografie gratuita pentru 132 de pacienti

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Campania prin care pacientii cu indicatie de la medic pentru coronarografie au beneficiat de aceasta investigatie in mod gratuit se deruleaza deja de o luna la Spitalul European Polisano, `i datorita interesului crescut din partea pacientilor, campania continua.

"Clinica Polisano se implica activ in viata comunitatii, fiecare proiect demarat fiind un angajament pe termen lung pentru sanatatea populatiei. in urma raportului Societatii Europene de Cardiologie conform caruia bolile cardiovasculare reprezinta principala cauza de deces in Romania, am hotarat sa demaram campania de coronarografii gratuite pentru a creste rata diagnosticarii corecte a bolilor coronariene. Campania pornita in urma constientizarii unei subdiagnosticari a bolilor cardiovasculare in randul populatiei isi arata primele rezultate: din 132 persoane ce au primit indicatie de coronarografie din partea specialistilor Spitalului European Polisano mai mult de jumatate au necesitat interventii ulterioare metodei de diagnostic", se arata intr-un comunicat al Spitalului European Polisano.

in urma coronarografiei pentru un total de 68 persoane s-a stabilit nevoia de revascularizare miocardica, fie interventionala (prin implantarea de stenturi), fie chirurgicala, in conditii de maxima siguranta si confort.

Cardiologii spitalului, medicii anestezisti cat si speciali`tii in cardiologie interventionala si chirurgie cardiovasculara, au creat o echipa capabila sa ofere pacienilor o soluie medicala pretabila fiecarui caz in parte.

"Prin aceasta campanie am demonstrat ce ne-am propus, constientizarea gradului mare de subdiagnosticare a bolii coronariene ischemice. Mai mult de jumatate dintre persoanele ce au intrat in acest program au fost gasite cu afectare severa coronariana. Ne pasa de sanatatea pacientilor nostri si ne bucuram ca i-am putut ajuta prin revascularizare fie interventionala (prin implantarea de stenturi), fie chirurgicala. ", a declarat cardiologul interventionist Alexandru Voican.Campania continua

"Rezultatele primei luni de coronarografie gratuita din cadrul Clinicii Polisano demonstreaza inca o data, daca mai era nevoie, cat de subdiagnosticata este boala coronariana aterosclerotica. Mai mult de jumatate dintre pacientii explorati in cadrul Sectiei de cardiologie interventionala au prezentat stenoze coronariene semnificative, cu indicatie de revascularizare.

Faptul ca 38% dintre coronarieniau fost revascularizati prin angioplastie coronariana cu stent sau chirurgical pe perioada internarii pentru coronarografie este imbucurator si arata ca responsabilizarea a functionat in dublu sens - catre si dinspre pacient. Acest lucru a permis evitarea unor evenimente cardiovasculare majore si prin aceasta o reintegrare sociala, profesionala si familiala rapida a pacientilor investigati", spune dr. Nicolae Florescu, seful Sectiei Cardiologie Interventionala.

Pacientii cu indicatie de coronarografie, pusa fie de medicul specialist cardiolog, fie prin medicul de familie, pot sa isi faca o programare si vor fi evaluati de catre o echipa de medici specialisti.

Coronarografia presupune spitalizare de o zi sau doua, iar pacientii vor beneficia in mod gratuit, pe langa investigatia in sine (estimata la 1.900 lei), si de spitalizare si masa in conditiile de exceptie oferite de Spitalul European Polisano. Pacientii vor trebui sa plateasca doar consultul de specialitate preinterventional, in valoare de 200 lei.

Spitalul European Polisano a fost deschis in primavara anului trecut la Sibiu, iar Sectia de Cardiologie Interventionala functioneaza din luna septembrie 2013.

Bypass aorto-coronarian, protezari valvulare si plastii valvulare, chirurgia aortei toracice, chirurgie pe cord batand, chirurgie minim invaziva, TAVI, asistenta circulatorie - sunt doar o parte din interveniile care se fac aici.

in cadrul Sectiilor Chirurgie Cardiovasculara si Cardiologie Interventionala s-au realizat mai multe interventii de corectie a anevrismelor aortei toraco-abdominale printr-o noua generatie de endoproteze de tip MFM (multilayer flow modulator), ce pot fi implantate in Romania numai la Spitalul European Polisano.

Clinica este echipata cu pompe de circulatie extracorporeala de ultima generatie de tip Stockert S5, cell saver (recuperatoare de sange), unitate de chirurgie cardiaca video-minim invaziva, balon de contrapulsatie intraaortic, consola de asistenta circulatorie de tip ECMO-ECLS..


de Sorana Maier


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 26 februarie 2014


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 15 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter