SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCand cetateanul e confundat cu vaca, trebuie muls!

Stiri din Sibiu: Social Adauga un comentariu »

Banii varsati in fiecare luna de toti salariatii din Romania in vistieria Casei Nationale a Asigurarilor de (sanchi!) Sanatate reprezinta unul dintre marile motive de frustrare. De ce? Pentru ca tu, salariat al statului sau al unei firme private, contribui lunar la teschereaua uni sistem bolnav, ce se pretinde a fi al Sanatatii. In plus, daca ai mai multe locuri de munca, decartezi contributiile pentru "Sanatate", din fiecare venit. Iar atunci cand vreo afectiune te poarta catre spital, afli ba ca nu sunt fonduri pentru analize, ba ca trebuie sa astepti o multime pana esti consultat, ba ca nu sunt paturi libere. Zilele trecute a scos capul in presa o noua situatie buboasa, provenita tot din sistemul asta care tanjeste dupa o gura de sanatate. Mai multi contribuabili din Bucuresti si nu numai au primit hartii prin care erau anuntati ca au de platit cateva sute de lei pentru decontarea unor analize efectuate in trecut, in spitalele publice. Cum s-a ajuns aici? Simplu. CNP-urile lor apareau de doua ori pe lista decontarilor, semn ca niste smecheri din sistem au incarcat nota. Ce faci tu, om de buna credinta, platitor de dari aberante la stat, in aceasta situatie? Te duci la aia de-ti cer bani si-i intrebi - normal - de sanatate. Dupa ce esti plimbat de la biroul doamnei Ana la camaruta domnului Caiafa, ti se spune ca CNPul tau figureaza de doua ori pe lista serviciilor ce trebuie decontate, cu toate ca tu ti-ai facut analizele o singura data. Te juri pe toate cele ca acul seringii ti-a penetrat vena doar o data, iar functionarul, care n-are nicio vina, ridica neputincios din umeri si iti recomanda, cu jumatate de gura, sa faci contestatie. Toata plimbarea asta, inclusiv depunerea contestatiei, inseamna timp pierdut. Timp in care puteai face orice altceva, poate chiar sa castigi niste bani. La timpul pierdut se adauga nervii, disconfortul psihic, frustrarile ce dau in parg. Cine deconteaza toata aceasta factura anormala? Nimeni. Atunci cand institutia asta (care nu pare sa aiba prea multe in comun cu sanatatea) considera ca are de primit niste bani, se face luntre si punte pentru a stoarce ultimul leu, pretinzand corectitudine desavarsita. Daca tu. acelasi individ stors de bani trebuie sa primesti niste servicii, corectitudinea intra intr-o zona incetosata. Cand cetateanul are de platit, orice intarziere e penalizata. Cand acelasi cetatean asteapta si doua saptamani pentru niste nenorocite de analize, e o situatie normala. La fel, pierderea de timp despre care vorbeam nu implica nicio penalizare. Pentrui ca fiecare dintre noi trebuie sa ne punem nervii si timpul la dispozitia unui sistem ticalos, care ne umileste in fiecare zi. "Revolta" e un termen care nu poate descrie fidel sentimentele care-ti dau tarcoale, ori de cate ori simti neputinta in fata batjocurii unora dintre institutiile statului. Un stat pentru care cetatenii sai sunt doar niste vaci bune de muls.
de Dragos Bako


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 24 martie 2014


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 30 mai 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter