SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCand parlamentarii spun lucruri trasnite

Stiri din Sibiu: Politica Adauga un comentariu »

Aveti grija ce scrieti, pentru ca vi se va ridica dreptul. Este amenintarea cu care au venit saptamana trecuta o parte din parlamentarii PD-L, printr-un proiect de lege care propunea largirea ariei CAN la publicatiile de pe internet si din presa scrisa. Deputatul ex-PD-L, Silviu Prigoana a depus la Camera Deputatilor o initiativa de modificare a Legii audiovizualului, propunand ca presa scrisa si online sa intre sub autoritatea CNA, Consiliul urmand ca stabileasca si criteriile privind acordarea licentelor pentru tiparirea sau gazduirea pe servere a publicatiilor. Potrivit initiativei legislative, licenta este obligatorie pentru tiparirea oricarei publicatii de presa scrisa pe teritoriul Romaniei si pentru gazduirea de publicatii online pe servere, obligatia verificarii licentei revenind proprietarului serverului. De asemenea, se propune ca valabilitatatea unei licente pentru presa scrisa sau online sa fie de sapte ani. Propunerea legislativa, inregistrata la Camera Deputatilor la 1 septembrie, are ca termen pentru dezbatere si vot final in prima Camera sesizata 45 zile, dupa care va fi trimisa Senatului. Initiativa legislativa este semnata de 11 parlamentari: Silviu Prigoana (PDL), Doru Lese (PDL), Florin Anghel (PDL), Alin Popoviciu (PDL), Iustin Cionca Arghir (PDL), Adrian Nitu (PDL), Corneliu Olar (PDL), Marius Spanu (PDL), Brandusa Novac (PDL), Andras Levente (UDMR) si Tudor Ciuhodaru (independent). 

Propunerea parlamentarilor PD-L a fost respinsa insa de conducerea central a partidului, dar si de alti parlamentari PD-l. Printre ei, deputatul de Sibiu, Raluca Turcan. " Sunt radical impotriva acestui proiect de lege. Proiectul probabil ca nu va fi sprijinit de parlamentarii PD-L`, a declarat Turcan.

Un alt demers care ar atinge majoritatea jurnalistilor, proiectul maririi contributiei sociale pe drepturile de autor a fost la randul sau condamnat de deputatul raluca Turcan, dar si de presedintele PNL Sibiu, Mircea Cazan. " A fost o greseala, pentru ca a fost vorba de o balbaiala si de o absurditate. In al doilea rand, se discuta de depunerea a trei declaratii lunare c ear fi insemnat o umilinta continua a unui segment important al populatiei`, a mai spus Turcan. Drepturile de autor sunt contracte de munca ce vizeaza in mod special creatiile literare sau muzicale. " PNL este primul partid care initiaza dialogul cu reprezentantii asociatiilor profesionale ale scriitorilor, ale artistilor ori ale jurnalistilor, precum si cu organizatiile societãþii civile, pentru stabilirea unui plan comun de actiuni menite sa punã capat terorii financial-fiscale a guvernarii Bãsescu-Udrea-Boc. Dublarea contributiilor la asigurarile sociale pentru cei platiti pe drepturi de autor va lovi nu doar in presa asa cum doreste domnul Basescu, loveste grav in peste o jumatate de milion de romani. Sunt profund ingrijorat de declaratia noului ministru al Muncii, care deja a spus cã majorarea contributilor sociale de la 16,6 la 35,55 la suta este perfect corecta. Peste o jumatate de milion de romani vor vrea sa plece din tara sau se gandesc sa munceascfa la negru, asta ar trebui sã il preocupe pe guvernul Boc, nu cum sa isi imparta intre ei ciolanul puterii`, a declarat la randul sau Mircea Cazan.

Deputatul PDL Silviu Prigoana sustine ca proiectul sau privind presa scrisa si online nu vizeaza limitarea libertatii presei sau instituirea cenzurii, ci "curatarea spatiului public de acele publicatii aparute peste noapte, pentru care nu isi asuma nimeni rapunderea".Prigoana precizeaza ca a depus proiectul la Parlament in perioada de autosuspendare a sa din PD-L si ca nu a sustinut niciodata ca a depus proiectul avand sprijinul partidului. "Referitor la proiectul de lege privind modificarea legii nr.

504 din 2002, a audiovizualului, fac urmatoarele precizari: ca patron de presa, inteleg mai bine decat multi altii necesitatea libertatii de exprimare, insa nu inteleg sa permitem ca profitori marunti sa murdareasca spatiul public cu ziare de o noapte sau o saptamana, al caror scop unic este distrugerea imaginii publice a unor persoane sau idei; proiectul de lege a fost depus in perioada de autosuspendare din PD-L, nefiind discutat in cadrul partidului, cu actualii mei colegi; nu am sustinut niciodata ca am depus proiectul avand sprijinul partidului", mentioneaza Prigoana, intr-un comunicat de presa, citat de Mediafax.


"Reamintim faptul ca, intotdeauna cand s-au mai propus astfel de initiative de cenzurare a mass-media, mai ales in perioada 2000-2004, parlamentarii acestui partid au respins categoric aceste tentative legislative. Aceasta demonstreaza ca libertatea presei, garantata de Constitutie, este un principiu pe care Partidul Democrat Liberal l-a respectat si il va respecta ori de cate ori vor exista astfel de incercari. Ne preocupa mult in zilele noastre otrava din alimente, otrava din aer si apa, insa nu facem nimic pentru a reduce otrava informationala. In Romania presa este libera si este bine ca este asa. Insa, in acelasi mod in care nu reusim sa beneficiem doar de partea pozitiva a libertatii in viata de zi cu zi, nu reusim sa avem doar o presa de informare sau de opinie si suportam, nu de putine ori, elemente de presa denigratoare, insultatoare si calomnioase", comunicat de presa al PD-L.
de Alin BRATU


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 14 septembrie 2010


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 03 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter