SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCand te frigi in iaurt, sufli si-n ciorba. Pardon, invers!

Stiri din Sibiu: Social Adauga un comentariu »

Despre UNPR s-au spus multe: ca - de fapt - nu-l poti numi partid, ca e doar o proptea care tine Guvernul sa nu se duca la vale, ca e un fief al oportunistilor etc, etc. Dar ce mai conteaza ce spun unii, altii, cand cel desemnat odinioara "seful mafiei personale a lui Adrian Nastase" (adica ministrul Gabriel Oprea) se inalta, semet, peste acuze si prejudecati, spalat, apretat, calcat, intr-un cuvant, reevaluat. De cand am prins de veste ce folositoare piesa este domnul general Oprea pentru societatea romaneasca, am inceput sa ne gandim ca ienicerii si spahiii din formatiunea pe care domnia sa o pastoreste sunt la fel de utili spatiului carpato - danubiano - pontic si ca, daca interesele o cer - (cum, care interese? interesele, nu conteaza care) si ei pot fi reevaluati. Ultimele episoade politice turnate, pardon, filmate pe platourile din Romanica ne aduc in prim plan o formatiune viguroasa (UNPR), capabila sa atraga personaje aflate, pana nu demult, in tabere adverse. Ciuhodaru de la Iasi este doar unul dintre numele care, luate de-o pala de vant, au plutit ce au plutit, dupa care s-au asternut, alaturi de alte frunzulite, in gradina lui Gabriel Oprea. Zice-se ca ar urma si altii. Unii se intreaba cu ce farmece ascunse ii momesc uneperistii pe recruti, altii ridica din umeri, teatral, ca si cum n-ar sti ce mecanisme fac distributia. Pai, mecanismele progresului, ca doar asa se si recomanda prea - cinstita adunare: Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei. Faptul ca in gruparea infiintata de (inca) ministrul Apararii au gasit gazduire toti cei care s-au trezit brusc in neconcordanta cu viziunile social - democrate, liberale, conservatoare denota ca uniunea asta ce baga lemne in soba progresului romanesc are niste planuri nitel saltate peste stacheta unei guvernari de conjunctura. Iar ultimele pretentii ale UNPR ce tintesc marirea ponderii uneperistilor in Executiv conduc direct la enuntul prezentat in fraza anterioara. Nu incape vreo urma de indoiala ca ceata lui Gabriel Oprea isi ingroasa randurile, se inarmeaza, astea sunt demersuri firesti pentru o formatiune politica. La fel, nu incape vreo indoiala ca uneperistii noi si foarte noi sunt deosebit de flexibili si au o disponibilitate crescuta pentru orice strategie ce i-ar duce cat mai aproape de un ciolan. Tot de apucaturile politichiei tine si asta, nu-i vreo inventie care scuza scopul progresului. Ştim ca in Romania e inutil sa vorbim despre stanga sau dreapta politica, singurele care dicteaza orientarea sunt interesele grupului, asa ca, din acest punct de vedere UNPR n-ar avea nicio problema. Ne intrebam insa cat de linistit poate dormi domnul presedinte (cunoscandu-i flerul politic) vazand cum isi ingrasa domnul Oprea formatiunea si cum se cazneste sa-i fixeze marul in gura, doar doar o deveni mai atractiva? Am inteles, e reevaluat omul, dar cand ai de-a face cu un mecanism sofisticat, nicio reevaluare nu-i garantata suta la suta.
de Dragos Bako


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 05 octombrie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 26 noiembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter