SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCandidatul Sorin Iliesiu: "Bucurestiul trebuie sa priveasca Sibiul cu palaria scoasa! "

Stiri din Sibiu: Politica Adauga un comentariu »

Desi a luat startul mai tarziu decat contracandidatii sai, Sorin Iliesiu, candidatul USL pentru Colegiul 1 Senat crede in sansa lui de a deveni senator dupa alegerile din 9 decembrie. Om de cultura apreciat in Romania, legaturile lui Iliesiu cu Sibiul tin mai mult de proiectele sale cinematografice, dar in curand va veni in Sibiu si datorita faptului ca fiica sa se casatoreste cu un tanar al carui tata este sibian. Iliesiu spune ca nu a investit prea mult in campania sa, deoarece este un bugetar, cu salariul taiat. Se bazeaza, insa, pe faptul ca principalul adversar a fost ministru in Guvernul Boc, dar si pe valul de simpatie al cetatenilor pentru Uniunea din partea careia candideaza.

Capitala de regiune, bani pentru Sibiu si intrarea in patrimoniul UNESCO

Candidatul USL, Sorin Iliesiu spune ca isi doreste ca in calitate de senator sa duca in Parlamentul Romaniei respectul sau pentru valorile universale ale culturii nationale. isi doreste, de asemenea, sa initieze un proiect de lege prin care Sibiul sa primeasca de la bugetul de stat cam tot atatia bani cati da bugetului general. "Am ramas uimit sa aflu ca Sibiul in prezent e pe locul 7 la contribuitii la bugetul de stat si abia pe locul 38 la beneficii dinspre bugetul de stat. Este o mare nedreptate si acest lucru trebuie reglementat printr-o lege a echitabilitatii. Sunt de acord cu solidaritatea intre judete, dar in acelasi timp nu e normal sa fii atat de bun si asa de putin apreciat. Deviza mea este ca Sibiul sa primeasca atat de mult precum da. Nu stiu daca voi reusi sa impun ideea aceasta, dar daca acum e pe 7 la dat si pe locul 38 la primit, sa fie macar pe 10 la primit sau sa fie mult mai apropiat ", a declarat Sorin Iliesiu.

O alta idee de campanie a candidatului USL pentru Colegiul 1 Senat este cea referitoare la regionalizarea Romaniei, in care Sibiul sa fie capitala de regiune. "L-am auzit pe domnul Victor Ponta spunand ca, dupa alegeri, USL va incepe dezbaterea referitoare la regionalizarea Romaniei pe regiuni, dar pastrand actuala structura de judete. Este o idee care imbina traditia istorica a acestor judete cu imperativele financiare si cu pretentiile birocratice ale UE. Am vazut ca si domnul Ştirbet are aceasta idee in programul dansului. Nu am furat-o, este o idee vehiculata de 10 ani de zile si nu pot fi acuzat de plagiat. Daca vom fi amandoi in Parlament, ne vom uni eforturile. Eu consider ca Sibiul poate sa fie capitala regionala, finaciara si administrativa a patru judete, nu a trei judete. Eu am adaugat si Hunedoara celor trei spuse de domnul Ştirbet: Alba, Sibiu si Mures, considerand ca Sibiul e cea mai importanta metropola si are si cele mai importante resurse umane ", a explicat Iliesiu.

Un alt proiect al candidatului USL este cel al includerii Sibiului in patrimoniul universal UNESCO. "Un vis al meu, ca om de cultura, un vis care ar trebui sa fie visul oricarui om de cultura este ca Sibiul sa fie inclus in patrimoniul universal UNESCO. Şi daca lucrul acesta se va realiza - si nu mai e mult de facut ca sa se realizeze - acest lucru inseamna inclusiv locuri de munca specifice. Bucurestiul trebuie sa priveasca Sibiul cu palaria scoasa. Pentru mine, Sibiul este locul cel mai civilizat, cel mai deschis si cel mai tolerant oras. in Sibiu exista o toleranta inter-etnica, inter-religioasa, care in Bucuresti exista mai putin. Transilvania este in general un loc al tolerantei ", a mai spus Iliesiu.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 22 noiembrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 23 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter