SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCapitala Culturală în varianta primăvară - vară

Stiri din Sibiu: Adauga un comentariu »

Următoarea etapă a programului Sibiu Capiatala Culturală Europeană 2007 îsi propune să scoată publicul în stradă, transformând pietele medievale si strădutele Sibiului în scene pentru spectacole. Asociatia Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007 si Primăria Sibiu prin Casa de Cultură a Municipiului vor organiza o sărbătoare întinsă pe durata a trei zile: 13, 14 si 15 aprilie.
Potrivit organizatorilor, sibienii si turistii care vor vizita Sibiul vor avea ocazia să asiste la spectacole dintre cele mai variate: de la parade de stradă, animatie, dans, pirotehnie, care alegorice, spectacole de dans irlandez până la concerte de muzică rock. "Timp de trei luni de zile programul Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007 a găzduit aproximativ 200 de evenimente culturale, în diferite locatii, conventionale sau mai putin conventionale. În perioada următoare vor fi mai multe evenimente în aer liber si cred că va fi foarte multă miscare în Sibiu" , a declarat, joi, într-o conferintă de presă, primarul Klaus Johannis.

Vine Festivalul de Teatru

Evenimentele din luna aprilie vor marca inaugurarea sezonului de vară al Programului Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007. Potrivit Primăriei Sibiu, următoarele patru luni aduc la Sibiu un nou sezon cultural cu peste 500 de evenimente printre care Festivalul International de Teatru la care vor participa în acest an peste 2.500 de artisti, Festivalul International de Jazz, Festivalul International de Film Transilvania care va fi găzduit în premieră de Sibiu, Festivalul European de Animatie unde vor fi prezentate cele mai recente productii din Europa (grafică animată, spoturi, videoclipuri animate, animatie pentru jocuri). (R. M.)


Se mai termină centura Sibiului?

Traficul sufocant din Sibiu este departe de a fi încheiat. Lipsa centurii ocolitoare, precum si centrele comerciale care a apărut la intrările în oras au făcut ca situatia să se înrăutătească si mai mult. Primarul Sibiului, Klaus Johannis spune că va relua discutiile începute cu ceilalti ministrii ai transporturilor cu proaspătul instalat. "Este evident că semafoarele ce s-au instalat la intrarea în oras reprezintă o piedică în plus în trafic, dar în realitate, nu acest semafor este marea problemă, ci tranzitul care vine în Sibiu. Aceste probleme nu se datorează sibienilor, ci celor care vin în tranzit. Vina este a Ministerului Transporturilor care a neglijat centura Sibiului. Pentru această centură se face lobby de decenii. Dacă vom avea un nou guvern, vom prezenta situatia Sibiului noului ministru al transporturilor" , a declarat Klaus Johannis.

Trafic pentru cumpărături

O altă problemă a primarului este situatia centrelor comerciale contruite la intrarea în Sibiu, care îngreunează si ele circulatia. Desi exista posibilitatea construirii unei sosele care să facă legătura între oras si centrele comerciale paralelă cu cea existentă în prezent, aceasta nu s-a mai realizat. "Nu s-a cerut acest lucru si noi nu l-am făcut. Există solutii, dar nu sunt la îndemâna municipalitătii. Dincolo de Valea Săpunului este comuna Selimbăr. Ea este superfericită, vin banii si nu face nimic" , a acuzat Johannis.
Alin BRATU


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 06 aprilie 2007


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 25 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter