SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCarl Filtsch - rememorat pentru a XVII-a oara

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Asa cum ne-am obisnuit deja, mijlocul lui Cuptor ii este destinat muzicii, si nu oricarui tip de muzica, ci Festivalului - Concurs International de Interpretare Pianistica si Compozitie "Carl Filtsch ". Evenimentul care si-a intins primele acorduri peste Sibiu in 9 iulie, s-a incheiat ieri seara, la Sala Thalia, cu festivitatea de decernare a premiilor si cu concertul de gala al laureatilor. Cea de-a XVII-a editie a festivalului - concurs dedicat memoriei elevului preferat al lui Chopin, a adus in aceasta parte a lumii pianisti talentati, care si-au aratat maiestria in fata celor sapte membri ai juriului, si el international: Peter Szaunig (presedinte), Walter Kraft, Valentin Gheorghiu, Levitina Tatiana, Daniela Andonova, Csiky Boldizsar si Smaranda Ilea.

La fel ca si la editiile precedente, dupa traditie, concurentii au fost impartiti pe categorii de varsta, mai micii si mai marii pianisti aratandu-si maiestria nu doar in interpretare, ci si in compozitia pianistica.

"Este un concurs care si-a castigat un prestigiu pe care il au putine competitii. Pe langa valoarea lui culturala este un concurs care vrea sa omagieze personalitatea unui pianist foarte tanar. Este una dintre cele mai reusite editii de pana acum in ceea ce priveste calitatea concurentilor", a spus Ioan Bojin, directorul Filarmonicii de Stat Sibiu. in acord cu opinia sa au fost si alti membri ai juriului, sositi din tara si din strainatate, care au subliniat importanta unei astfel de manifestari pentru tara noastra, dar si pentru intreaga lume, in beneficiul tinerilor muzicieni, mai ales, care primesc motivatii noi pentru a-si continua cariera. "Vreau sa accentuez nivelul acestei editii", a spus si Peter Szaunig, presedintele juriului, care s-a declarat surprins de cei mai tineri dintre competitori, al caror nivel, conform spuselor sale, a crescut foarte mult fata de editia anterioara.

Şapte zile incheiate, saptamana trecuta, la Sala Thalia pianul a fost rege, in cadrul concursului care le aminteste in fiecare an celor ce iubesc muzica, de personalitatea micului Carl Filtsch, una dintre cele mai interesante si, in acelasi timp, tragice aparitii din istoria muzicii sasilor transilvaneni, cel care l-a facut pe compozitorul si pianistul Franz Liszt sa spuna: "Cand copilul (Carl Filtsch n. n.) va incepe voiajele sale artistice nu-mi va ramane decat sa inchid "pravalia".


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 16 iulie 2012


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 04 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter