SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCartel Alfa Sibiu spune ca pachetul de legi din domeniul muncii "instaureaza si legifereaza sclavia"

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Reprezentantii Cartel Alfa Sibiu au trimis, marti, o scrisoare deschisa Guvernului, in care cer retragerea proiectelor de legi din domeniul muncii, despre care spun ca "instaureaza si legifereaza sclavia in Romania" si sustin ca, in caz contrar, se va ajunge la greva generala.

Reprezentantii Cartel Alfa Sibiu au trimis, marti, o scrisoare deschisa Guvernului in care se arata nemultumiti de modificarile pe care intentioneaza sa le faca Executivul in domeniul legislatiei muncii, "fara a tine cont de opozitia si parerile partenerilor sociali", transmite corespondentul Mediafax.

"Intentia de modificare a Codului Muncii, a Legii sindicatelor, a Legii conflictelor si a Legii contractelor colective de munca va duce la instaurarea abuzurilor, instabilitatea locurilor de munca si o saracire a populatiei active, pe fondul instaurarii si legiferarii sclaviei in Romania. Aceste masuri nu rezolva criza economica din Romania, aceasta putand fi depasita doar prin masuri reale de relansare economica", se arata in scrisoarea deschisa.

Sindicalistii cer "ferm" Guvernului sa retraga aceste proiecte de lege, amenintand ca, in caz contrar, "se vor amplifica actiunile de strada, ajungandu-se pana la greva generala".

La finalul scrisorii deschise, sindicalistii se adreseaza premierului Emil Boc, caruia ii cer sa trateze "cu seriozitate nemultumirile lucratorilor".

Tot marti, sindicalistii de la Cartel Alfa au trimis o cerere catre prefectul de Sibiu, Horatiu Racuciu, caruia ii solicita, "in regim de urgenta", o intalnire cu toate sindicatele pentru a incerca "sa detensioneze situatia".

Premierul Emil Boc a decis sa ii invite la discutii pe reprezentantii confederatiilor sindicale, la ora 17.00, la Palatul Victoria, in prezenta ministrului Muncii, Ioan Botis.

Reprezentantii sindicatelor si patronatelor au cerut, marti, premierului sa il demita pe ministrul Muncii, Ioan Botis, nemultumiti de modul in care s-au desfasurat discutiile pe proiectul Codului muncii.

Acestia au spus, dupa discutiile de la Ministerul Muncii pe proiectul Codului muncii, ca ministrul Ioan Botis nu tine cont de propunerile facute de partenerii sociali si, in aceste conditii, nu mai pot continua negocierile.

Presedintele UGIR-1903, Cezar Corici, a spus ca prin proiectul de act normativ se urmareste desfiintarea sindicatelor si patronatelor.

 Reprezentantii sindicatelor si patronatelor au sustinut ca negocierile nu mai pot continua, astfel ca vor trimite premierului solicitarea de a-l demite pe ministrul Muncii, Ioan Botis.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 19 ianuarie 2011


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 13 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter